Állatvédelmi kerekasztal beszélgetést tartottak Sopronban!

A szakemberek és állatvédelemmel foglalkozó civilek részvételével megtartott beszélgetést Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kezdeményezte. A célja az, hogy minden megyében az érintett szereplőkkel egyeztetve felszínre kerüljenek a problémák, a jógyakorlatok, új együttműködések szülessenek, a régiek pedig erősödjenek.

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta: Sopron a turné 12. állomása volt, a kerekasztal-beszélgetésre pedig meghívták a helyi hatóságokat és a civil szervezeteket is. A két évvel ezelőtt elfogadott állatvédelmi törvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy már sok mindent el tudtak érni ezzel, de továbbra is fontos, hogy már kisgyermekkortól kezdve felhívják a figyelmet a felelős állattartásra. 

A Magyar Kormány kiemelt figyelmet fordít az állatvédelemre. Az állatvédelmi témájú kerekasztal-beszélgetéssorozat során az állatvédelemhez kapcsolódó együttműködési lehetőségeket keressük az érintett szereplőkkel. Fontosnak tartom, hogy a terepen dolgozó szervezetekkel és a hatóságokkal, az állami szereplők bevonásával tudjunk egyeztetni az előttünk álló feladatokról, a területen lévő kihívások megoldási lehetőségeiről

– tette hozzá Ovádi Péter.

A beszélgetésen dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere kiemelte: a magyar kormány mellett az önkormányzat és számos helyi civil szervezet is a szívén viseli az állatok sorsát. 

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője megköszönte az állatvédő szervezetek odaadó és áldozatos munkáját, mellyel a lakosság felelős állattartását erősítik.

A rendezvényen Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal főispánja, dr. Herczeg Zoltán rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője, dr. Hercsel György megyei főállatorvos, Nagyné dr. Molnár Zsuzsanna hatósági főállatorvos, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület, a Soproni Állat – és Természetvédők Egyesület, valamint a Fertő-Hanság Nemzeti Park képviselői is részt vettek.

Összesen 6,1 millió forint állami támogatást kapott kettő soproni állatvédő szervezet – a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület így 3, míg a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete 3,1 millió forinthoz jutott.

Legnépszerűbb cikkek