| 2016. szeptember. 20. | 1 perc olvasás

Amerikai blues Sopronból

Elkészült a Blues Hangers bemutatkozó anyaga. A soproni formáció hosszú hónapokat dolgozott a dalokon.

– Még tavasszal elkészültünk a stúdiófelvételekkel, amelyek elérhetők az interneten a fontosabb zenei megosztó oldalakon. Ezután a fél nyarunkat arra áldoztuk, hogy ajánló levelekkel bombázzuk a művelődési házakat, fesztiválirodákat, koncert- és klubhelyiségeket országszerte – vágtak bele a tagok.

A befektetett energia végül megtérült, a Blues Hangers ugyanis egyre több helyen koncertezik. Szeptember elején Budapesten és Sopronban is felléptek a srácok, de ez még nem minden. – Nagy öröm, hogy szeptember 24-én Oberwartban, egy igazi blueskocsmában zenélhetünk. Október 6-án ismét a fővárosba utazunk, novemberben pedig Pápára. December 28-án meghívást kaptunk a Búgócsiga Akusztik Gardentől, hogy nyomjunk egy közös bulit Ausztria egyik legnagyobb blues zenészével, Ripoff Raskolnikovval! Ez számunkra hatalmas megtiszteltetés – mesélték a zenészek a terveket illetően. – Már most zajlanak az előkészületek egy számunkra igazán nagy előre lépési lehetőség kapcsán, amiről egyelőre annyit lehet elárulni, hogy Budapesten lesz és valamikor december közepe táján.

A soproni blues-csapat tagjai jelenleg példaképeik dalait dolgozzák át és adják elő. – A bluesnak is van sok válfaja. Mi leginkább a chicago-i és a west-coast hangzást képviseljük. Előbbi azon előadóktól származik, akik elsőkként használtak elektronikus hangszereket. Annak idejében Mississipi-ből sokan felmentek Chicago városába szerencsét próbálni és ott alakult ki ez a hangzás, mert a város zaja elnyomta az akusztikus hangszereket. A másik pedig a ma közismert kaliforniai, nyugati-parti blues-hangzás – ecsetelték a muzsikusok.

A Blues Hangers hosszú távú tervei között szerepel, hogy saját számokat írjon, saját élettapasztalatokból merítve.

Legnépszerűbb cikkek