| 2022. december. 7. | 1 perc olvasás

"Angyali dobozokat" gyűjt a Szent Márton Ház!

„Angyali dobozok” készítésére invitál mindenkit a Szent Márton Ház. A cipősdobozokba olyan felajánlásokat várnak, amelyek egy rászoruló gyerek vagy egy magányos, idős ember karácsonyát szebbé teszik. A csomagokat december 10-éig várják.

Szinte már hagyomány, hogy ünnepekhez közeledve karácsonyi gyűjtésbe kezd a Szent Márton Ház és Határok Nélkül Alapítvány. A jótékonysági szervezet ezúttal „angyali dobozokat” vár a segíteni vágyóktól.

fotó: Griechisch Tamás

A Határok Nélkül Alapítvány a tavalyi gyűjtés során mintegy 600 cipősdobozt tudott megtölteni és eljuttatni a rászorulókhoz.

Az akcióhoz idén több intézmény is köztük az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, illetve több óvoda is segítő kezet nyújtott. A dobozokba a többi között játékokat, könyveket, édességeket, valamint karácsonyi jókívánságokat is lehet tenni

  – mondta Kovács-Jantek Viktória a Határok Nélkül Alapítvány munkatársa.     

fotó: Griechisch Tamás

Az angyali dobozokat december 10-én 9 és 12, valamint 14 és 18 óra között lehet leadni a Szent Márton Házban, a Magyar utca 19-21-es szám alatt.

A Szent Márton Ház a soproni rászorulók részére is szervezett adománygyűjtő akciót. A szervezet december 10-én is várja az adományokat 9 és 12 óra, valamint 14 és 18 óra között a Magyar utca 19-21. szám alatt. Amikre szükség van: téli gyermekruhák, felnőtt, téli, (sportos) kabátok, sapka, sál, zokni, valamint tartós élelmiszer: rizs, száraztészta, liszt, cukor, olaj, tea, kávé és karácsonyi fűszerek.   

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek