| 2022. április. 29. | 1 perc olvasás

Anyák napi ünnepséget tartottak a Soproni Gyógyközpontban

Megható műsorral és virággal köszöntötték a kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán azokat az édesanyákat, akik a napokban adtak életet gyermeküknek.

Anyák napja Magyarországon a Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolódva, május első vasárnapjára esik.

A Soproni Gyógyközpontban pénteken bensőséges hangulatú ünnepségen köszöntötték a kismamákat. Dr. Peitl Szilárd osztályvezető főorvos a jeles nap történetének felidézését követően elmondta: munkájuk során mindennap csodálattal tekintenek a szülés misztériumára, az anyává válás folyamatára. Egy gyermek felnevelése állandó figyelmet, szeretetet és odaadást igényel, olyan élethosszig tartó küldetés, amiért minden édesanyát köszönet illet meg, nem csak ezen a napon - tette hozzá, majd az anyaság sokszor erőt próbáló feladatához sok erőt és jó egészséget kívánt a kismamáknak.

fotó: Soproni Gyógyközpont 

A kórház anyák napi ünnepségén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermekcsoportja a meghatódott édesanyáknak a jeles napra szóló versekkel, dalokkal kedveskedett. A rövid műsort követően egy szál virágot adtak át a napokban szült anyukáknak.

fotó: Soproni Gyógyközpont 

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon idén eddig 260 újszülött látta meg a napvilágot, a jeles nap környékén 15 kisbaba született Sopronban.

Legnépszerűbb cikkek