| 2016. augusztus. 4. | 1 perc olvasás

Anyatejes Táplálás Világnapja Sopronban is

A Soproni Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Intézetének Védőnői Szolgálata 2016. augusztus 4-én rendezte meg a „Természetesen anyatejjel” című városi ünnepségét.

A Szoptatás Világhetén országszerte programokkal hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás jelentőségére. A Soproni Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Intézetének Védőnői Szolgálata 2016. augusztus 4-én rendezte meg a „Természetesen anyatejjel” című városi ünnepségét. A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskolában tartott programon Tóth Éva önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki kiemelte a anyatejes táplálás fontosságát valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az anyatej erősíti az immunrendszert, csökkenti a bölcsőhalál, a későbbi elhízás, a szív- és érrendszeri, illetve allergiás betegségek, valamint a II. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. 

A programon ajándékokkal, tanácsadással és gyermekprogramokkal is kedveskedtek a résztvevőknek. Jó volt látni a sok érdeklődőt illetve a sok mosolygós gyermeket. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek