| 2021. május. 12. | 1 perc olvasás

Ápolók nemzetközi világnapja – emberfeletti munkát végeznek az egészségügyi szakemberek

Elengedhetetlen az ápolók elhivatott munkája ahhoz, hogy az egészségügy magas színvonalon működjön. Az ápolók nemzetközi világnapján virággal köszöntötték az egészségügy nélkülözhetetlen dolgozóit a Soproni Gyógyközpontban.

A több mint egy éve tartó járványügyi helyzet igencsak próbára tette az egészségügyi dolgozók teherbírását, de még ilyen vészterhes időszakban is igyekeztek megtalálni munkájuk szépségét. Csak is elhívatottan, szívből lehet ezt a munkát végezni, hangzott el a köszöntésen, melyet a Soproni Gyógyközpontban tartottak.


fotó: Soproni Gyógyközpont

Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója kiemelte, nagyon fontos szempont, hogy ne a nehézségét, hanem a szakma szépségét és a sokszínűségét éljék meg.

- Ebben a nehéz helyzetben egyértelműen pozitívabbá vált a nővéreknek a megítélése. Ezt nagyon sokszor bizonyítja az a sok apró kis cetli, üzenet, köszönőlevél, amelyeket a családoktól kapunk, ezt a nővérek az öltözőjükben is kifüggesztik. - zárta szavait az ápolási igazgató.

Igazi hivatás az övék! Amit az ápolók tesznek értünk, azért mindannyian hálásak lehetünk. A járványügyi helyzetben ez hatványozottan igaz – írta Facebook oldalán Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

1820. május 12-én született a modern ápolás úttörője, Florence Nightingale, aki az 1953-as krími háborúban elindította a sérült katonák ellátását, és a betegápolás rendszerét megszervezve 40 százalékról 2 százalékra csökkentette a halálozást.

Legnépszerűbb cikkek