| 2023. április. 20. | 2 perc olvasás

Április 21-től elektromos rollereket lehet bérelni Sopronban is

Április 21-től 250 elektromos roller bérlésére nyílik lehetőség Sopronban. Az e-rollerekkel a kezdeti tesztidőszakban a város 90 pontján lehet parkolni, a helyszínek között kiemelt szerepet kap a soproni vasútállomás. A Lime üzemeltetőként, a GYSEV pedig logisztikai szolgáltatóként vesz részt a soproni e-roller-bérleti hálózat kialakításában, a projektet a város önkormányzata is támogatja.

Az e-rollerek használatához az előre telepített „Lime RideGreen” mobiltelefonos alkalmazás szükséges. A járműveket a kijelzőjén található QR-kód beolvasásával lehet használatba venni, ezután valamelyik kijelölt parkolási ponton kell elhelyezni a rollert. Az alkalmazás a feloldási díjon felül perc alapon számolja ki a használat költségét, az összeget a megadott bankkártyáról vonja le az applikáció.

Fontos információ, hogy a rollerek nem használhatók Sopron közigazgatási határain kívül. Használat után a rollereket kizárólag a kijelölt 90 parkolási pont valamelyikén lehet elhelyezni, más helyszíneken az alkalmazásból nem lehet kilépni, a bérleti díjat pedig tovább kell fizetni.

fotó: Griechisch Tamás

A rollerek tulajdonosa és üzemeltetője a Lime, a GYSEV Zrt. pedig logisztikai szolgáltatóként vesz részt a soproni e-roller projektben: a vasúttársaság munkatársai elektromos autóval végzik a rollerek lemerült akkumulátorainak cseréjét a parkolópontokon. Az applikáció jelzi, ha egy helyszínen megállapított darabszámon felül több roller áll rendelkezésre. Ekkor az egyes pontok közötti áthelyezést is a vasúttársaság munkatársai fogják elvégezni.

A kezdeti tesztidőszakban 250 roller telepítése fog megtörténni, ezeket a város 90 pontján lehet leparkolni. A későbbiekben lehetőség lesz mind a rollerek, mind pedig a parkolási pontok számának emelésére.

fotó: Griechisch Tamás

A projekt bemutatásán dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is részt vett.

Az e-rollereknek a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a közösségi mikromobilitás szempontjából is kiemelt jelentőségük van. Bízunk benne, hogy a most megvalósult projekt még inkább erősíti a soproniak környezettudatosságát

- mondta el dr. Farkas Ciprián.    

fotó: Griechisch Tamás

A Lime, a GYSEV és a város önkormányzata is kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében az e-rollereket mindenki kellő óvatossággal és odafigyeléssel használja!

Kérik, hogy az elektromos rollerek használata során tartsák be a felhasználási és szolgáltatási feltételeket, amely a Lime weboldalán, a következő linken található: https://www.li.me/hu-hu/user-agreement.

fotó: Griechisch Tamás

A parkolási pontok az alábbi linken érhetők el:

Sopron - e-roller

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek