| 2023. július. 26. | 3 perc olvasás

Arany- és bronzérmet is nyert a SMAFC atlétája, Köcsky Tamara!

Országos viszonylatban is kiemelkedő eredményt ért el a SMAFC atlétája, Köcsky Tamara. A fiatal versenyző az Atlétikai Szuper Liga harmadik, egyben utolsó fordulóján 1500 méteren egyéni csúccsal nyert! Másnap még egy bronzémet is szerzett.

Sikerrel zárta az Atlétikai Magyar Szuper Liga Budapesten megrendezett harmadik fordulóját a soproni Köcsky Tamara. Erre a versenyre csak megfelelő nevezési szinttel lehetett bejutni, és a SMAFC számára már az is siker volt, hogy atlétája ott lehetett a legjobbak között. De Köcsky Tamara nemcsak ott volt, hanem az erős mezőnyben, egyéni csúcsot futva, 4:30,60-as idővel meg is nyerte a 1500 méteres számot! Másnap még volt ereje a 800 méteren is rajthoz állni, s ebben a számban is dobogóra állhatott.

A 21 éves Köcsky Tamara 2015-ben kezdett atletizálni,  2018 óta versenyszerűen fut.

Az atlétika előtt többféle sportágban is kipróbáltam magam. Kosárlabdáztam, teniszeztem, de egyikben sem leltem annyira örömöm, mint később a futásban. Kezdetek óta Némethné Csordós Rita az edzőm. Mindent meg tudunk beszélni, nagyon megértő, tudom, hogy  mellettem áll és támogat, bármiről is legyen szó - mondta el Tamara.

Idén már Köcsky Tamara is a SMAFC színeiben versenyez, erről is nyilatkozott:

Ahogy Rita néni, úgy az egyesület is támogat, segít, amiben csak tud, és ezért nagyon hálás vagyok.
fotó: SMAFC

A fiatal atléta nevével már korábban is találkozhattunk a sporthírekben: 2020 februárjában a korosztályos fedett pályás országos bajnokságon ezüstérmet szerzett 1500 méteren. Egy betegség miatt 2020 novemberétől 2021 márciusáig teljesen szüneteltetnie kellett a futást, s bár ez mentálisan megviselte, erejét és elkötelezettségét mutatja, hogy nemcsak felállt, gyorsan regenerálódott és képes volt felül is szárnyalni korábbi eredményeit. 2022-ben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon már bronzérmet nyert 800, illetve 1500 méteren.

Rengeteg versenyen vettem részt, sikerült egyéni csúcsokat futnom mindkét távon, és az eredményeimnek köszönhetően beválogattak az U23-as válogatottba is. Győrben a válogatott viadal keretein belül versenyezhettem 1500 méteren nemzetközi mezőnyben. Az idei szezonban többször is sikerült meglepnem saját magam, és azt hiszem, edzőmet is mindkét versenyszámban. A Szuper Liga versenyen a két héttel ezelőtti Magyar Bajnokságon futott 4:34,01-es egyéni csúcsomat is javítani tudtam 4:30,60-ra, s ezzel meg is nyertem a versenyt

- foglalta össze sportsikereit Köcsky Tamara, aki a 800 méteres népes mezőnyben 2:13,10-es idővel harmadik helyezést ért el a Szuper Ligán.

Ez volt a versenysorozat utolsó fordulója, amelyet a Lantos Mihály Sportközpontban rendeztek meg. Ezeken a versenyeken csak a megadott szintet teljesítő atléták indulhattak, és a fordulókon szerzett pontok által kvalifikálhatták magukat a sportolók a szeptemberi Szuper Liga Döntőbe. Tamara mindkét versenyszámban indulhat majd a döntőben, és ez órási dolog!

- vette át a szót Némethné Csordós Rita. A szakember elmondta, a verseny előtt azt a célt tűzték ki Tamarával, hogy egyéni csúcsa közelében legyen az eredmény.

Tamara nagyon jó formában van, sokat edzett, készült a versenyre, és ez meghozta az eredményt is. Ráadásul okosan versenyzett, megérdemelten győzött. Eddigi pályafutása legszebb futása volt az 1500-as verseny. Nyolcszázon is egyéni legjobbja közelében volt, népes volt a mezőny, nem sokon múlt, hogy feljebb jusson a dobogón. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, de nem állunk meg, készülünk a szeptemberi Szuper Liga Döntőre!

- zárta a sikeres atléta sikeres edzője.

A SMAFC nagy családja és a soproniak tehát szeptemberben újra szurkolhatnak Köcsky Tamarának!

fotó: SMAFC

Borítókép forrása: SMAFC

Legnépszerűbb cikkek