| 2017. október. 4. | 1 perc olvasás

Arany Kotta díj: két második hely!

Második lett az Arany Kotta díj versenyben a Soproni Petőfi Színház Aida című előadása és az egyik főszereplő, Füredi Nikolett is.

A Viva la Musical! portál immár hatodik alkalommal adja át az Arany Kotta díjat, ezúttal a 2016/17-es évad legsikeresebb új fővárosi és vidéki musicalbemutatóinak, illetve a közönség és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt színésznek és színésznőnek. A végeredményt a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján határozták meg. Idén a szakmai zsűri tagjai Nádasi Veronika és Posta Viktorszínművészek, valamint Galambos Attila író, műfordító voltak.

"A legjobb új vidéki musicalprodukció"  kategóriában az Aida című  előadást (rendező: Pataki András) csak a Győri Nemzeti Színház Doktor Zsivágó című darabja előzte meg. "A legjobb színésznő új musicalprodukcióban" kategóriában Füredi Nikolett (az Aidában Amnerist játszotta) előtt Tompos Kátyavégzett.

A Soproni Petőfi Színház produkcióját idén nyáron a fertőrákosi barlangszínházban mutatták be olyan nagy sikerrel, hogy mind a hat előadáson felállva ünnepelte a közönség a stábot. Az idei barlangszínházi szezonban ezt a musicalt látták a legtöbben (2741-en) és a darab színpadra tűzése is hozzájárult ahhoz, hogy a játszóhely nézettsége a tavalyi 62 százalék után idén – jóval nagyobb előadásszám mellett – elérte a 76 százalékot.

Az Aida a tervek szerint a következő idényben is látható majd Fertőrákoson.

Az Arany Kotta díjazottak teljes listája itt olvasható:
http://www.vivalamusical.hu/hirek/arany-kotta-dij-2017-nyertesek

Legnépszerűbb cikkek