Aranyat ér a kapuvári tűzoltók böllérmája

5. alkalommal rendezték meg március 2-án Kapuváron a „Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál"-t, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a gasztronómiát is kedvelő Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata képviselte.

A kapuvári Önkormányzat, a Fesztivál Hungária Kft. és az ÍzvadÁszok Kapuvár által szervezett rendezvénysorozat középpontjában a kapuvári gasztrokülönlegesség, az országszerte híres kapuvári böllérmáj állt. A zsűri tagjai elismert séfek és főszakácsok voltak, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát. A verseny során a zsűri felkereste a csapatok főzőhelyeit, ellenőrizte a higiéniát, az ötletességet, az ételek készítésének menetét, a főzőhely kialakítását. Értékelésre egy adag étel feltálalása volt a feladat, melyet szintén méltatott a zsűri.

A jellemző étel elkészítése a kapuvári tűzoltók számára kitűnően sikerült. Az egész napos munka meghozta a sikert. A rekordszámú, 50 induló főzőcsapatból a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság által készített böllérmáj ARANY minősítést kapott, valamint a csapat elhozta a Gartai Önkéntes Tűzoltók által felajánlott különdíjat is.

A verseny résztvevői a többnapos előkészület és az izgalmakkal teli főzés után büszkén vették át a rangos elismerést, ezzel is öregbítve a Hivatásos Tűzoltóság hírnevét! 

A csapat tagjai: Varga József tű.ftőrm.,Kiss László tű.ftőrm.,Nyerges Roland tű.tzls.,Hoffer Ákos tű.ftőrm.,Papp Tamás tű.tzls.,ésTálos Attila tű.őrm. és  Horváthné Göncz Mária tűzoltó zászlós.

Legnépszerűbb cikkek