Aranyérmet nyertek a licista rokisok

Az akrobatikus rock and roll diákolimpiáján licista aranyérem született. Sőt, egyszerre kettő is! Párosban és formációban is berzsenyisek voltak a legjobbak!

Neuherz Richárd (12.D) és Zalaváry Enikő (9.D) páros kategóriában, Bak Angelika (11.D), Vargha Kitti (10.C), Vargha Zita (10.D), Zalaváry Enikő (9.D) és Zalaváry Hanna (11.D) pedig formációban lettek a legjobbak a diákolimpián akrobatikus rock and roll sportágban. Hét csapat került a döntőbe, közülük lettek legjobbak a licisták, akik évek óta űzik ezt ritmusérzéket, robbanékonyságot, hajlékonyságot és gyorsaságot egyaránt megkövetelő sportot. 

fotó: Líceum 

A lányok a szombathelyi Galaxy RRC színeiben versenyeznek, Molnár Nóra edző irányításával. Fertőhomokról, Hidegségről, illetve Hegykőről járnak a hol Petőházán, hol pedig Fertődön tartott edzésekre, heti három alkalommal. Tizenegy éve táncolnak, mondhatni, a bugi már nem csak a lábukban van...

- Nagyon szeretjük ezt a sportot, a közösség, a zene, a mindig változó mozgásformák miatt. Nagyon kedveljük az edzőnket, aki tényleg mindent megtesz értünk, és biztosítja a fejlődésünket - mondják egymás szavába vágva az aranyérmes táncosok.  

A Neuherz Richárd és Zalaváry Enikő párosról tudni kell, hogy Enikő a Galaxy RRC sportolója, de az érettségiző Richárd a győri Hungarocky versenyzője. Öt éve gyakorolnak és versenyeznek együtt, megérdemelten állhattak a dobogó legfelső fokára. 

fotó: Líceum 

Érdekesség, hogy a látványos elemekkel tűzdelt táncos sportot a diákolimpia most először vette sportágai sorába, s máris két aranyérmet nyertek a Líceum diákjai. Összesen egyébként hatvannyolc iskola indított versenyzőt az első rokis Diákolimpián a különböző kategóriákban, a Berzsenyi a formáció és a páros kategóriában indult, és az összesítésben a hetedik legeredményesebb iskola lett.  
 

Legnépszerűbb cikkek