| 2021. július. 14. | 1 perc olvasás

Árokba hajtott egy autós Röjtökmuzsaj térségében

Az utas nem használta a biztonsági övet, így ő is megsérült a balesetben.

A 8627-es számú úton, Röjtökmuzsaj felől Lövő irányába közlekedett egy gépkocsi vezetője 2021. július 13-án 13 óra 40 perckor, amikor egy egyenes útszakaszon – feltehetően figyelmetlenül vezette járművét, így azzal – a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba hajtott, és egy földút hídjának ütközött. A gépkocsi utasa nem használta a biztonsági övét, így ő és a sofőr is megsérültek, ezért a mentők mindkettőjüket kórházba vitték.

A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező nemcsak a járművezető, hanem utasai számára is. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet. Téves feltételezés, hogy belterületen, kisebb sebességgel haladva nincs jelentősége a bekapcsolt övnek. A passzív biztonsági eszközöket épp a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, amit nem szabad elfeledni!

Fontos tudni, hogy bár a balesetek többségében súlyos szabályszegés áll a háttérben, de vannak olyan esetek is, amikor kisebb hiba, egy másodpercnyi figyelemkihagyás okozza a tragédiát, ezért kérjük, mindig vezessenek rendkívül figyelmesen és óvatosan!

"...hogy mindenki hazaérjen!"

Legnépszerűbb cikkek