| 2016. október. 24. | 2 perc olvasás

Aszfaltozott utat adtak át a Hidegvízvölgy úton

A Görbehalmot keresztező főút és a Fehér úti tó közötti útszakasz az utóbbi időszakban jelentősen leromlott, ezért közös összefogással felújították és hétfőn átadták.

A sajtónyilvános átadáson Dr. Fodor Tamás SMJV. polgármestere, Dr. Simon István SMJV. alpolgármestere, Táp Lászlóné a körzet önkormányzati képviselője, Mágel Ágost a Városfejlesztési bizottság elnöke, Pék Zsuzsánna Ágfalva polgármestere és Dr. Jámbor László a TAEG Zrt. vezérigazgatója közösen szemrevételezték az elkészült szakaszt, majd ezt követően tájékoztatták a média munkatársait a beruházásról. 

Az útfelújítás támogatásáról még a 2016. május 26-i rendkívüli közgyűlésen született meg a jóváhagyás, ami azért volt szükségszerű, mert nagyon leromlott állapotban volt. Az útszakasz -  ami összesen 1140 méter - első 200 métere Sopron MJV Önkormányzata tulajdonában van, az ezen túlmenő útszakasz pedig Ágfalva Község Önkormányzat tulajdona. A szakaszt rendszeresen igénybe veszi a TAEG Zrt. tehergépjárműforgalma is, így ők is jelentős anyagi hozzájárulással csatlakoztak a beruházáshoz, így a két önkormányzat forrásain túl, a fennmaradó részt a részvénytársaság finanszírozta.  

A beruházás keretein belül, még július folyamán a tónál található parkoló is murvázásra került továbbá az útszakasz melletti kapubejárók is aszfaltozott felületet kaptak. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a beruházás nem csak a környéken élőknek jelentős előrelépés a közlekedés modernizációjában, hanem a kirándulóknak, kerékpárosoknak és túrázóknak is nagy segítség, hiszen kulturáltabb környezetben lett számukra elérhető a kedvelt Fehér úti tó. 

A beruházás összköltsége több mint 37 millió forint volt, aminek 35 %-át Sopron önkormányzata, 13,5 %-át Ágfalva önkormányzata, a TAEG Zrt. pedig 51,5 %-át finanszírozta. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek