| 1 perc olvasás

Átadták a Csengery utca és az Arany János utca kereszteződésében található okoszebrákat

Átadták a Csengery utca és az Arany János utca kereszteződésében található okoszebrákat. A fejlesztéssel a baleset-megelőzésre és a biztonságos közlekedésre hívják fel a lakosság figyelmét. Az okoszebrák az önkormányzat és a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával valósultak meg.

Naponta átlagosan 20 ezer jármű halad át ezen a szakaszon, ezért vált fontossá az okoszebrák kialakítása – hangsúlyozta Juhász Adrienn, a körzet önkormányzati képviselője, aki Filep Márk önkormányzati képviselővel tekintette meg a fejlesztést. Az útborkalatba helyezett LED-prizmák, villogó fénnyel hívják fel az autósok figyelmét az okoszebrán áthaladó gyalogosokra. A Generali a Biztonságért Alapítvány egyik fő célkitűzése a baleset-megelőzés, illetve a gyalogosok védelme.


Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint évente közel 1000 embert gázolnak el gyalogátkelőn. A soproni okoszebrák az önkormányzat és a Generali a Biztonságért Alapítvány együttműködésében mintegy 4 és fél millió forintból valósultak meg.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek