Átadták a felújított brennbergi Autóspihenőt

A csiripelő madarak hangja mellett vadászkürt és gyerekzsivaj töltötte meg a Soproni Parkerdő kis szegletét, egész pontosan a felújított brennbergi Autóspihenőt. A népszerű piknikező hely ünnepélyes átadását ugyanis hétfőn délelőtt tartották a Soproni Tanulmányi Erdőgazdaság szervezésében.

Elsőként Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket, kilátogatókat és óvodásokat. Beszédéből megtudhattuk, hogy a Soproni Parkerdő leglátogatottabb piknikező helyszíneként rengeteg kikapcsolódásra és szórakozásra vágyó ember keresi fel az Autóspihenőt és környezetét.

A pihenő mostani formájában történő kialakítására tíz évvel ezelőtt került sor, azonban az idő vasfogának és a rengeteg látogatónak köszönhetően a hely leromlott állapotba került. Az esedékessé vált, teljeskörű felújítás során megújultak az asztalok, padok, tűzrakó helyek és a sportpálya is, ám a legnagyobb fejlesztést a játszótér kibővítése és korszerűsítése jelentette.  Mindemellett a parkolók és az esőbeálló is javításon esett át, a soproni sörgyár munkatársainak jóvoltából.

A város nevében Dr. Fodor Tamás polgármester köszönetét fejezte ki a beruházás megvalósításáért és a Soproni Parkerdő folyamatos szépüléséért. Beszédében kiemelte: „Ez a klíma, ez a környezet olyan egyedi és gyönyörű, ami a legnagyobb hazai értékek közé tartozik, és ezt védeni, óvni és természetesen fejleszteni kell.”

Az ünnepségen Ugron Ákos a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára is elismerően szólt a felújításról, illetve a Soproni Parkerdő egyedülálló környezetéről és kiemelkedő hazai értékéről.

A Kőszegi úti óvoda növendékei saját kis műsorral, dalokkal és mondókákkal színesítették az ünnepséget, majd boldogan vették birtokba a kibővített és felújított játszóteret és a számukra felállított ugráló várat.

A pihenő remek helyszíne lehet baráti és családi összejöveteleknek, így meleg szívvel ajánljuk minden olyan soproninak és idelátogatónak egyaránt, aki elszakadva a város zajától, de attól mégsem oly távol, természetes környezetben keres kikapcsolódási lehetőséget.

Figyelem, ki korán kel, helyet lel! Érdemes korán érkezni, hiszen ünnepnapokon, hétvégéken rendkívül hamar elkelnek a tűzrakó helyek. Emellett mindenkinek javasoljuk, hogy az érvényben lévő tűzgyújtási szabályokról előzetesen a 99/510-672-es telefonszámon érdeklődjön!

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek