| 2022. szeptember. 30. | 2 perc olvasás

Átadták a felújított harkai Pantzer Gertrud Általános Iskolát

A projekt keretében az intézmény épületének fejlesztése és korszerűsítése is megvalósult. A beruházás során az intézmény egy tornacsarnokkal és kiszolgálóegységekkel is bővült. A fejlesztés a magyar kormány támogatásával valósult meg.

Diákok műsorai színesítették a harkai általános iskola hivatalos átadó ünnepségét. A 240 fő befogadására alkalmas intézmény a Soproni Tankerületi Központ által fenntartott iskolahálózat egyik legkorszerűbb intézménye lesz a jövőben.

- A Soproni Tankerületi Központ életében fontos beruházás a harkai iskola, amellyel mérföldkőhöz érkeztünk. Egy olyan iskolát tudtunk megújítani, amely a térségben stratégiai jelentőséggel bír, hisz egy olyan településen működik, amely dinamikusan fejlődik. Az intézmény nemcsak a helyi igényeket szolgálja ki, hanem tehermentesíteni tudja a Sopron és környéki iskolákat is – mondta el Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója.

 

Fotó: Griechisch Tamás


Az eseményen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kormány számára a gyermek az első, így az a fontos, hogy a fiatalok modern környezetben sajátítsák el tudásuk alapjait.  – Harka egyik legnagyobb fejlesztéséről beszélhetünk a Pantzer Gertrud Általános Iskolának a teljeskörű felújításával és az új sportcsarnok építésével. Az 1,3 milliárd forintos beruházásból 500 millió forintot a magyar kormány, 800 millió forintot pedig az európai uniós forrás bevonásával használt fel a település. Egy olyan 240 fős, minden kívánalomnak megfelelő, modern épület született, amely hosszú távon tudja biztosítani a megnövekedett lakosságszámú település igényeit – emelte ki Barcza Attila.
 

Fotó: Griechisch Tamás


Duschanek Péter, Harka polgármestere beszédében hangsúlyozta: a dinamikusan fejlődő településen végbemenő beruházás a helyi és a környékbeli családoknak is komoly segítséget jelent. 

- Mindösszesen 14 hónap kellett ahhoz, hogy az első kapavágástól az utolsó simításig minden elkészüljön, és birtokba vehessék az iskolát a gyermekek. A régi iskolaépület teljesen megújult, a 8 osztálytermet kibővítették, modernizálták, korszerű technikával látták el. Az egész épületet kívül-belül szigetelték, tetőt és nyílászárókat cseréltek és egy új épületrészt is építettek – részletezte.

 

Fotó: Griechisch Tamás

Az iskola egy modern, 450 négyzetméteres tornateremmel és hozzá kapcsolódó kiszolgálóegységekkel bővült. Az ünnepség végén a diákok és a pedagógusok jelenlétében került sor az intézmény hivatalos átadására.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek