| 2021. április. 21. | 1 perc olvasás

Átadták a felújított játszóteret Harkán

A Magyar Falu Program keretében újult meg a sportpálya melletti játszótér Harkán. Harka Község Önkormányzata 2020-ban sikerrel pályázott játszótér felújítására és bővítésére. A fejlesztés 5 millió forint pályázati forrásból valósult meg. A rendelkezésre álló forrásból a régi játszótéri elemek lecserélésére is sor került, emellett egy új elemmel is bővítették a játékparkot.

Harka nagyobbik játszótere több mint 10 éven át szolgálta a legfiatalabb generációt. Amikor 2020-ban megjelent Magyarország Kormánya Magyar Falu Programjának "játszóterek építésére, fejlesztésére" vonatkozó pályázata, nem volt kérdés számunkra, hogy élünk a lehetőséggel. Szerettük volna a rendelkezésre álló pályázati forrásból a lehető legtöbbet kihozni, ezért úgy döntöttünk, hogy azokat a munkálatokat, amelyek nem igényelnek szakértelmet, a szülők bevonásával társadalmi munkában végezzük el. A kétnapos munka során a játszótér kerítése is megújult - mondta Duschanek Péter polgármester. 

Duschanek Péter, polgármester (j)
Duschanek Péter, polgármester (j)
fotó: Griechisch Tamás

A játszótér átadásán Barcza Attila kiemelte: a Magyar Kormány támogatásának köszönhetően a jövőben is számos beruházás valósul meg Harkán. Több mint 1,3 milliárd forintból kerül sor a harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola teljes felújítására és egy új sportcsarnok megépítésére, valamint közel 200 millió forintos kormányzati támogatásból épül meg az új bölcsőde a településen.  

Barcza Attila, országgyűlési képviselő (j)
Barcza Attila, országgyűlési képviselő (j)
Fotó: Griechisch Tamás

A harkai játszótér fejlesztése 5 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg, melynek az értékét növeli, hogy a régi játszótéri elemek elbontásában, valamint a  tereprendezésben a szülők és az önkéntesek mellett helyi vállalkozók is részt vettek. A felújított játszótéren biztonságos környezetben tölthetik szabadidejüket a gyermekek - hangsúlyozta Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 

Soha nem látott fejlődésnek indult Harka. 1,3 milliárd forintból új iskola és új sportcsarnok, több mint 200 millió...

Közzétette: Barcza Attila – 2021. április 21., szerda

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek