| 2021. április. 30. | 1 perc olvasás

Átadták a felújított orvosi rendelőt Újkéren

Kormányzati támogatásból valósult meg az újkéri orvosi rendelő fejlesztése. A jövőben a kor elvárásainak és igényeinek megfelelő rendelő fogadja a pácienseket. A fejlesztés során az épület teljes tetőszerkezete, valamint a belső tér, köztük a rendelő, a váróhelyiség és a mellékhelyiség is megújult. A Magyar Falu Programnak köszönhetően az elmúlt időszakban több Sopron környéki orvosi rendelő fejlesztése is megvalósult.

Sulyok Balázs József polgármester az átadáson elmondta: Újkér 2020-ban sikeresen pályázott a Magyar Falu Program „Orvosi rendelők fejlesztése” pályázatára. A település polgármestere hangsúlyozta: A fejlesztés során a rendelő tetőszerkezete és a teljes belső tér is megújult, valamint egy akadálymentesített mellékhelyiséget is kialakítottak. A jövőben egy modernebb, színvonalasabb rendelő várja a pácienseket. 

A pénteki átadáson Barcza Attila elmondta: A koronavírus.járvány is rávilágított arra, hogy az emberi élet és egészség védelme a legfontosabb. 2010 óta Magyarország Kormánya kiemelt figyelmet fordít az egészségügy fejlesztésére.

- A Magyar Falu Program keretében Újkér mellett számos a térségben található orvosi rendelő megújult. A Kormány célul tűzte ki az egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának javítását. Újkéren az elmúlt időszakban közel 100 millió forintos kormányzati támogatásból újultak meg közösségi terek, út és járdaburkolatok valamint az orvosi rendelő. A következő hetekben a 84-es út felújítása is folytadódik Csepregi irányába - tette hozzá Barcza Attila, Sopron és társége országgyűlési képviselője. Az elmúlt években emellett a Soproni Gyógyközpontban is több milliárd forintos kormányzati fejlesztések valósultak meg. 

A támogatás célja az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések számára az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása. A fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek