Átadták a fertőrákosi bölcsődét

Elkészült az új bölcsőde Fertőrákoson. Az épület több mint 100 millió forintból valósult meg, és 12 gyermeknek tudnak benne helyet biztosítani.

Szeptember elsején megnyitotta kapuit a fertőrákosi bölcsőde. Az elmúlt közel 30 évben nem volt ilyen intézmény a településen, most újra nagy igény mutatkozott rá. Az épület egy csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel is rendelkezik. – Olyan telken kapott helyet a bölcsőde, amely a település központjában található. Jól megközelíthető, közel van a gyógyszertár, az orvosi rendelő – emelte ki Palkovits János, Fertőrákos polgármestere. 

Az átadó ünnepségen Barcza Attila országgyűlési képviselő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy számos bölcsőde létesül a térségben. -  Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt két évben hatalmas fejlesztéseket tudtunk megvalósítani a választókerületben, mind az óvodák, mind a bölcsődék fejlesztésében. Nem véletlenül mondjuk, hogy nekünk a család és a gyermek az első. Sopronban és térségében nyolc bölcsőde több mint egy milliárd forintból épül. A helyi bölcsőde megépülése nagy eredmény a település számára, és biztos vagyok benne, hogy minden fertőrákosival közösen örülhetünk az újabb sikernek. Ezen az úton szeretnénk közös munkával tovább haladni a következő években is – fogalmazott Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 


Fotó: Magasi Dávid

A bölcsőde építésére a megyei területfejlesztési keretből nyertek forrást, a magyar kormány 105 millió forintos támogatásával. Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a bölcsődék létesítése kiemelt célkitűzése a megyei területfejlesztésnek, hiszen családpolitikai és gazdaságpolitikai elemeket tartalmazhat. - A többgenerációs családmodellek megszűnésével kell a segítség a fiataloknak, hogy tudjanak gyermeket vállalni, biztonságban legyenek a gyermekek. Minden egyes bölcsődei férőhely a munkaerőhiányos megyékben egy új embert vissza tud juttatni a munkaerőpiacra és a helyi identitást is növeli, hiszen aki kisgyermekkorában elkerül más városba, az valószínűleg felnőtt korában sem feltétlenül tér vissza, mert máshol alakulnak ki a kötődései. Mindenképpen fontos, hogy helyben, ezek a városias szolgáltatások elérhetőek legyenek – hangsúlyozta.  

Gyermekek műsora köszöntötte az ünnepség résztvevőit, a szalagátvágással pedig hivatalosan is átadták Fertőrákos új bölcsődéjét.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek