| 2020. március. 11. | 2 perc olvasás

Átadták a Fertőrákost Szentmargitbányával összekötő utat

Több mint 900 millió forintból újult meg a Fertőrákost Szentmargitbányával összekötő út. A szakasz hivatalos átadáson elhangzott: az útfelület megújulása mellett a vízelvezetés és az utat övező zöld terület is megújult. Az útfelújítási programban idén még több soproni és Sopron környéki út fog megújulni.

2019 év végén nyitották meg és szerdán hivatalosan is átadták a forgalom számára a Fertőrákost Szentmargitbányával összekötő utat. A 6 méteres burkolatszélességű és 9 méteres koronaszélességű úton a vízelvezető rendszereket is megújították, így több mint 9000 négyzetméter burkolat került az út két oldalára is. A felújítások összességében az ingázók, az itt lakók és a turisták számára is sokkal biztonságosabb és gyorsabb közlekedést tesznek lehetővé.


fotó: Griechisch Tamás

Az út és az ehhez tartozó határ nagyobb áteresztőképessége mellett a környezetre is gondoltak, így több hangsúlyt helyeztek a zöld terület bővítésére is. - Több mint 350 fát és 7500 cserjét ültettek el ezen a forgalmas útszakaszon, ahol naponta több mint 3200 autó halad el - mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.


fotó: Griechisch Tamás

A kormány által biztosított forrásokból több út is felújítás alatt áll a városban, közte a belvárosban is. A jövőben sem fog leállni a várost és környékét érintő úthálózat fejlesztése. Ebbe a sorba illeszkedett a most átadott határhoz vezető szakasz megújulása is. - A közelmúltban adtuk át az Ágfalváig terjedő főutat, amely szintén kormányzati forrásból valósult meg. Épül az M85-ös gyorsforgalmi út, ami ez év végéig bekapcsolja Sopront a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. Meg fog újulni a Sopront Harkával és a Sopront Balffal összekötő út  és szándékunkban áll a város útburkolatainak  a további javítása is - emelte ki dr. Farkas Ciprián polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

- A 3 és fél kilométer hosszúságú összekötő út első 540 métere új nyomvonalra került, a maradék három kilométer, ami a meglévő út szélesítését és burkolatának felújítását jelentette - emelte ki Juhász Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. igazgatóhelyettese.

Csiszár Szabolcs alpolgármester, Barcza Attila országgyűlési képviselő, dr. Simon István alpolgármester és a NIF igazgatóhelyettese, Juhász Zoltán a szerdai átadón.
Csiszár Szabolcs alpolgármester, Barcza Attila országgyűlési képviselő, dr. Simon István alpolgármester és a NIF igazgatóhelyettese, Juhász Zoltán a szerdai átadón.
fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek