| 2017. június. 27. | 2 perc olvasás

Átadták a Petőfi Zenei díjakat a VOLT Fesztivál nyitónapján (galéria)

A Petőfi Rádió és a VOLT Fesztivál közös díja a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőit ismeri el, amely díjak a második alkalommal kerültek kiosztásra.

A jelölés alapját a Petőfi Rádióban ( 2016. március 1. és 2017. március 1. között ) legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, így közülük választották ki a kategóriák öt-öt jelöltjeit a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból és koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre 2017. június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon és a szakmai testület is újra voksolt. A végeredményt a szavazatok összessége adta.

A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll, amely idén nyolc kategóriában került átadásra.

A díjátadó műsorvezetői Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente voltak
A díjátadó műsorvezetői Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente voltak
fotó: Leczovics Zsolt

Az év felfedezettje a Soulwave lett, a díjat Horváth Charlie adta át.

Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta. A szobrot Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója adta át az együttesnek Micsodaország című, tavaly november 26-án a Papp László Budapest Arénában tartott koncertjéért. 

Az év videoklipjéért járó elismerést a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című dalért, amelyet Csillag Mano vágótól vettek át. 

Az év együttese a Halott Pénz lett, díjukat Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya adta át. 

Az év dj-jének Lotfi Begit választották, aki ef Zámbó István Munkácsy-díjas képzőművésztől vette át díját. 

Az év női előadója Lábas Viki (Margaret Island), az év férfi előadója Marsalkó Dávid (Halott Pénz), akik Palvin Barbara divatmodelltől és Miskovits Márton műsorvezetőtől vették át díjaikat. 

Az év dala a Wellhello #Sohavégetnemérős című száma lett, a díjat Zsédától és Molnár Ferenc Carameltől, A Dal 2017 két zsűritagjától vette át a zenekar. 

A kategóriadíjak után kiosztott Életműdíjat Demjén Ferenc kapta, aki a VOLT Fesztivál főszervezőitől, Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől vette át az elismerést. 

A két és félórás gálaműsorban a hazi könnyűzenei élet sztárjai léptek fel, amely műsor a VOLT idei himnuszával indult, amit a  Punnany Massif mutatott be Horváth Charlie-val és Pásztor Annával kiegészülve. 

A díjátadó műsor közben igazi show-t varázsoltak a színpadra az előadók, ahol fellépett Hien, a motoros show-val kísért Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Brains, a NAZA, valamint a Hősöket, Denizt és Sub Bass Monstert egyesítő Rap Allstars formáció is.  Szerepelt a műsorban a népszerű Farben berlini dj, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmből ismert Bakáts téri ének-zenei általános iskola kórusa a Halott Pénzzel közös produkcióban de remek produkcióval lepte meg a közönséget Benji is, aki A Dal 2017 című műsor akusztikus versenyének győztese volt.  

A nagyszabású gála végén után pedig a brit Fatboy Slim adott fergeteges koncertet a több tízezres tömegnek. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek