| 2022. március. 28. | 3 perc olvasás

Átadták a Rendészeti Integrált Központot

"Sopron fejlődése az elmúlt időszakban lenyűgöző" - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az országosan egyedülálló épületkomplexum átadásán hétfőn.

 

A közel 9000 négyzetméter hasznos alapterületű épületkomplexum országosan az első és egyedülálló létesítmény, mely a rendőrségnek és a tűzoltóságnak is helyet ad. Nagyban növelheti a rendvédelmi szervek hatékonyságát és modern körülményeket is biztosít számukra, amely fokozza a város és a környező települések biztonságát. A kormányzati támogatásból megvalósult központ kevesebb mint egy év alatt épült fel, mint elhangzott, 9150 köbméter betont használtak fel hozzá. 411 nyílászárót építettek be a fenntartható energiafelhasználású épületbe.

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Máthé Alexandra

fotó:Máthé Alexandra
fotó:Máté Alexandra

- Átadom az épületet a rendőröknek, a tűzoltóknak és a belügyminisztérium hivatásos állományának. A megye és Sopron fejlődése az elmúlt kormányzati ciklusban lenyűgöző: gondoljunk csak az M85-ös gyorsforgalmi útra, a Lőver programra, a város történelmi belvárosának rekonstrukciójára, oktatási, egészségügyi fejlesztésekre, vagy a közlekedést támogató parkolóházra. A fejlesztések sorába illik a most átadásra kerülő központi épületegyüttes is. Ez az épület is bizonyítja, Sopron is előre megy és nem hátra. Ma Magyarországon a rendvédelmi szervek társadalmilag elismert hivatásrendek. A közvélemény-kutatások, az önkormányzatok, intézmények, iskolák, szülők értékítélete alapján a rendőrség, a katasztrófavédelem állománya vezeti az ország bizalmi, elfogadottsági sorrendjét. Ezt köszönhetik a feladataik magas szintű teljesítésének, az illegális migrációval szembeni és a pandémiai kötelezettségek, vagy jelenleg az ukrán menekültek helyzetében nyújtott kimagasló helytállásnak - mondta el Pintér Sándor miniszerelnök-helyettes, belügyminiszter és hozzátette: Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselők kitartó munkával véghez vitték, hogy Sopronban építették fel a létesítményt.

fotó:Griechisch Tamás

- Városunk számára fontos nap a mai, hiszen Magyarország első Rendészeti Integrált Központját adjuk át a magyar kormány döntésének köszönhetően. E döntés is jelzi Sopron rangját, amit hosszú évtizedek után, 2010-ben végre visszaszereztünk, hogy az újra elfoglalja méltó helyét az ország életében. Az itt élő emberekkel és a magyar kormánnyal közösen nagy dolgokat vittünk véghez. Szép évek állnak mögöttünk, de a java még előttünk van, ha továbbra is elszántak maradunk, és megőrizzük a folytonosságot, az ország békéjét és biztonságát. Béke és biztonság. Kulcsszavak ezek napjainkban, amikor Ukrajnában háború dúl. A biztonság az egyik legfőbb közösségi értékékké vált, melynek megóvásáért nap mint nap keményen kell dolgoznunk. Mindezt nemcsak a szomszédunkban kirobbant háború, de a pusztító világjárvány és az azt megelőző, Európát sújtó bevándorlási válság is mondatja velünk. Egy kihívásokkal teli időszakban élünk, amikor az akarat belátás nélkül semmit sem ér. Józanságra, stratégiai gondolkodásra, nyugalomra és erőre van szükségünk. Olyan vezetőkre és olyan emberekre, akik készek a haza és a polgárok szolgálatába állni - hangsúlyozta beszédében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Dr. Farkas Ciprián polgármester kérdésünkre részletezte: olyan időket élünk, amikor a soproni álmok valóra válnak. A város az elmúlt egy évszázadban nem fejlődött ilyen nagyságrendben, egyebek mellett épül a Múzeumnegyed és a Fertő Part is.

fotó:Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás
fotó:Máthé Alexandra

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek