| 2016. november. 22. | 1 perc olvasás

Átadták a Schilling János díjakat

Idén hárman vehették át a Schilling-díjat a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakiskolában. A Schilling János közhasznú alapítvány kuratóriuma minden évben anyagilag is támogatja a legkiválóbb villamosipari tanulókat önképzésükben, továbbtanulásukban, pályakezdésükben.

A Soproni Villamosipari Szakmai Napok alkalmával adták át a Schilling díjakat. A Soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány elnöke az elmúlt 19 évet értékelte. Horváth István felidézte, hogy Göncz Árpád Köztársasági elnöktől vehették át első alkalommal a Schilling díjat, 19 évvel ezelőtt. Az akkor elismerésben részesülő Hajós Attila, pedig most adhatja át az oklevelet és a bronz emlékplakettet.   


fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

A soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány célja, hogy támogasson minden kezdeményezést, amely elősegíti a fejlett villamos-és finommechanikai technikák bevezetését a szakképzésben. Késztesse a tanulókat az idegen nyelvek minél tökéletesebb elsajátítására, anyagilag is támogassa a legkiválóbb villamosipari tanulókat. Idén, elismerésben részesült Varga Cintia, aki villanyszerelőként végzett az iskolában. Szintén Schilling díjat vehetett át Blaha Attila, aki szintén a villanyszerelő szakvizsgán elért kitűnő eredményért kapta meg az oklevelet és a bronz emlékplakettet. 

Hadarics Péter okleveles villamosmérnök a vizsgán elért kimagasló teljesítményével érdemelte ki az elismerést, de más irányú elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen.


fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

A díjátadás lezárásaként megkoszorúzták Sopron első villanyszerelő mestere, az alapítvány névadója, Shilling János emlékére emelt kandelábert, az iskola előtti téren. 

Legnépszerűbb cikkek