| 2020. szeptember. 23. | 1 perc olvasás

Átadták a Sopront Balffal összekötő utat

600 millió forintos kormányzati támogatással újult meg a Sopront Balffal összekötő út. A hivatalos átadáson dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere a biztonságos és komfortosabb közlekedés fontosságát hangsúlyozta. AZ eseményen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és Péli Nikoletta a körzet önkormányzati képviselője is.

Sopron önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az útfejlesztésre a városban. Legutóbb a Balfról Sopronba vezető út több, mint 6 kilométeres szakaszon újult meg, amelynek köszönhetően sokkal könnyebben és dinamikusabban közlekedhetnek az autósok.
- A soproniaknak mindig nagy igénye mutatkozik arra, hogy komfortos módon tudjanak közlekedni és jó minőségű aszfalton tehessék ezt meg. Amikor tavaly azért küzdöttünk, hogy a bizalmukat elnyerjük, akkor ez sokszor visszajutott hozzánk, hogy a közlekedés, infrastruktúra fejlesztése és a parkoló kapacitás bővítése jelentős hangsúlyt kell, hogy nyerjen a városvezetés munkájában. Ezt a munkát folytatjuk most – mondta el dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

A megújult szakasz a Fertő-parti út része, amelynek a fejlesztése a következő évben folytatódni fog. A beruházás Magyarország Kormányának támogatásával, több mint 600 millió forintból valósult meg.
- Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy Sopron központjából kiindulva a környező települések felé jó úton tudjanak az emberek közlekedni, és nagy öröm az, hogy elkészült most a Sopron-Balf szakasz. Nemrégiben elkészült a Sopron-Harka és Sopron-Ágfalva szakaszok teljes felújítása is. Ez a három beruházás megközelíti a 2 milliárd forintot, és mindezt az elmúlt másfél évben tudtuk megteremteni – részletezte Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A városon belül is többfelé jelentős útfelújítás zajlik: elkezdődtek a munkálatok a Király Jenő utcában, az Ibolya lakóövezetben, valamint a Jereván lakótelepen a Határőr utcánál is. Ezeken a helyeken az útburkolat mellett új parkolóhelyeket is kialakítanak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek