| 2016. április. 1. | 1 perc olvasás

Átadták a Szent Orsolya Gimnázium új emeletét

Ünnepélyes keretek között, szentmisével egybekötve adták át a Szent Orsolya Gimnázium tetőtér beépítésével kialakított új emeletét. A beruházást - amely a magyar kormány támogatásával valósult meg - Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszter adta át.

Az új épületrészt excell. Dr. Pápai Lajos megyéspüspök áldotta meg, aki e jeles alkalomból szentmisét celebrált az egyházi fenntartású intézményben.  A misét követően a  résztvevők egy kisfilmen keresztül  betekintést nyerhettek az építkezés menetébe, majd részesei lehettek a szalagátvágással megnyitott új emelet átadásának.

A több mint 600 millió forintot meghaladó beruházás a Kormány -és az Egyházmegye támogatásából, valósult meg. A kilenc hónapon át tartó építkezés tavaly júniusban kezdődött a tetőszerkezet bontásával, az emelet műszaki átadására pedig február végén került sor.  

Az új épületrész kialakításával közel 1000 négyzetméternyi új terület áll a diákok és tanárok rendelkezésére, ahol négy modern tanterem, szaktantermek, laborok, tanári teakonyha, szociális helyiségek, valamint egy 88 fő befogadására alkalmas, többfunkciós nagyelőadó kapott helyet.

 Dr. Kovács András az iskolai igazgatója elmondta, az intézmény életében egyedülálló beruházás az iskola hosszú távú jövőjét és egyben az oktató-nevelő munka XXI. századi körülmények közötti folytatását biztosítja. Az igazgató köszönetet mondott a támogatóknak, a kivitelezés megvalósításában résztvevőknek és nem utolsó sorban az iskola fenntartójának.

Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere az egyházi iskolák közösségépítő szerepéről és annak fontosságáról beszélt.  A miniszter hangsúlyozta a Szt. Orsolya iskolának komoly és szerteágazó múltja, jelene és jövője van, hiszen az iskola falai biztos alapot teremtenek a krisztusi értékrend, a korszerű és versenyképes tudás, a hagyományok elsajátításához – majd hozzátette – ilyen körülmények között érdemes tanulni és tanítani.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek