| 2018. október. 20. | 2 perc olvasás

Átadták a Szent Orsolya Óvodát

Kilenc hónap alatt épült fel a Szent Orsolya Óvoda a Lőverekben. Az új épületet Soltész Miklós államtitkár és Dr. Veres András megyéspüspök avatta fel szombaton.

A Szent Margit Óvoda korábban ugyanitt, egy sokkal kisebb épületben működött, amit eredetileg nyaralónak terveztek és hamar kinőtték a gyermekek. Két éve került a Szent Orsolya Római Katolikus Iskolához, ezután döntött a fenntartó Győri Egyházmegye egy új, minden tekintetben modern épület megépítése mellett.

Köszönet illet mindenkit aki segítette a beruházást - mondta az átadáson Dr. Kovács András igazgató, majd hozzátette - ennek az összefogásnak köszönhető, hogy az óvoda rekord gyorsasággal, kilenc hónap alatt készült el. A nevelési munkát november 5-én kezdik meg az óvodában. 75 gyermeket tudnak fogadni, három csoportban. 


fotó: Griechisch Tamás

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára  kiemelte:  a fejlesztés illik abba kormányzati törekvésbe, ami az ország demográfiai mutatóinak javítását tűzte ki célul. Ez az építkezés, amit a katolikus egyház megvalósított, tulajdonképpen azt a sok támogatást példázza, ami az elmúlt nyolc év során megindult szerte az országban. Ebben benne van a családámogatási rendszer, benne vannak az épületek, iskolák, óvodák, bölcsődék építései, függetlenül attól, hogy állami, egyházi, vagy önkormányzati fenntartásúak ezek az intézmények. Továbbá ezt a törekvést szolgálja, az a családtámogatási rendszer, amit az adórendszeren keresztül, vagy akár a CSOK-on keresztül, Gyed Extrán keresztül a családok megkapnak. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az átadó ünnepség hangulatát az óvodások műsora tette derűssé, akik Sün Balázs meséjét adták elő. Az épületet Dr. Veres András és Soltész Miklós a kivitelezővel közösen avatta fel. A szalagot a város részéről Dr. Fodor Tamás polgármester valamint Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője vágta át. A megyéspüspök áldást mondott az új óvodára, amit azután a gyermekek birtokba is vettek. Az ünnepségen az új épületet ünneplő szülők és gyermekek mellett részt vett Sopron több önkormányzati képviselője is.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek