| 2023. december. 5. | 2 perc olvasás

Átadták a város legújabb bölcsődéjét a Hillebrand utcában

Már a gyermekek is birtokba vették az új, kormányzati támogatásból megépült Mosolyvár Bölcsődét, amelyet ünnepélyes keretek között adott át a városvezetés kedden. Az új bölcsődében a lehető legjobb és legkorszerűbb körülmények között nevelkedhetnek a soproni gyermekek.

„A magyar kormányhoz hasonlóan a soproni városvezetés számára is a gyermek az első” - hangzott el az átadáson, melyen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester.

Dr. Farkas Ciprián beszédében kiemelte: a kisgyermeknevelő intézmények építése és korszerűsítése mindig is prioritás volt. Sopron polgármestere megköszönte mindenki munkáját, aki részt vett az épület megvalósításában, és a szülőknek a türelmét, valamint hangsúlyozta, hogy a város komoly előrelépést tett a beruházással a bölcsődei férőhelyek bővítésében.

A családok támogatása mellett fontos cél, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek. Éppen ezért az elmúlt években számos bölcsőde, óvoda és iskola újult meg. Nagy öröm, hogy a Hillebrand utcában ezúttal egy vadonatúj bölcsőde nyitotta meg kapuit, melynek köszönhetően 84 férőhellyel bővül a bölcsődei férőhelyek száma városunkban.

Az új bölcsőde az Anger réti sporttelep mellett, a Hillebrand Jenő utcában található. Az új bölcsőde megépítésére nagy igény mutatkozott a környéken élő kisgyermekes családok részéről is, hiszen ezáltal jelentős mértékben javult a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés a városrészben.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta: "A város legnagyobb bölcsődéje nyitott meg. A gyermeket nevelő családok minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy gyermeket vállaljanak, a legkisebbek pedig megfelelő körülmények között tudnak ebben az intézményben tanulni és fejlődni."

A kivitelezés során három nevelési-gondozási egységet hoztak létre, így az épület hatszor 14 fős csoportokat képes fogadni. Az új bölcsőde tartalmazza mindemellett a szükséges kiszolgálóhelyiségeket, vizesblokkokat, konyhát, fedett teraszokat és játszókertet is.

Az egyszintes, hagyományos építésű épület a legújabb hőtechnikai előírásoknak megfelelő anyagok felhasználásával, szerkezetekkel készült. Az épület fűtését hőszivattyús gépészeti rendszer biztosítja, így az épület működése modern és környezettudatos, emellett pedig az akadálymentesítés követelményeinek is megfelel.

A bölcsőde épületét mind megjelenésében, mind felszereltségében a gyermekek és a nevelők igényei számára alakították ki, a 21. század elvárásainak megfelelően.

A beruházást 1,2 milliárd forintos összköltséggel, a Swietelsky Magyarország Kft. valósította meg.

 

Fotók: Filep István/Hetzer Ádám

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek