| 2017. szeptember. 27. | 3 perc olvasás

Átadták a Virágos Sopronért Környezetszépítő Verseny díjait!

Szerdán tartották meg a Virágos Sopronért Környezetszépítő Verseny eredményhirdetését. A díjakat Dr. Simon István alpolgármester, Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke, valamint Barcza Attila az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke adta át.

Városunkban nagy hagyománya van a Virágos Sopronért Környezetszépítő Versenynek. Az évről-évre az önkormányzat által meghirdetett nemes megmérettetésre idén is intézmény, vállalkozások, lakóközösségek, erkély, terasz, balkon, valamint családi ház kategóriában jelentkezhettek azok, akik  a virágosítással szebbé, barátságosabbá, zöldebbé teszik környezetüket. A versenyen a szakértő bizottság az épület, udvar, előkert, oldalkert és a csatlakozó közterület gondozottságát, virágosítását értékeli.


fotó: Griechisch Tamás

Az eredményhirdetést szerdán tartották meg a Megyeháza Dísztermében. A rendezvényen Dr. Simon István alpolgármester megköszönte, hogy idén is ilyen sokan vettek részt a versenyen és ezzel is hozzájárulnak ahhoz, hogy Sopron tovább szépüljön. Dr. Simon István hozzátette: a polgárok munkájának is köszönhető a szép városkép, mely turisztikai szempontból is fontos. Sopron önkormányzatának, valamint az erős kormányzati támogatásnak köszönhetően pedig a Fertő-tavi fejlesztések, Sopron belvárosának a felújítása, az autópálya építésének megkezdése, új ipari park létesítése, és az oktatási intézmények, sportpályák felújítás is megvalósul.


fotó: Griechisch Tamás

Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke - aki a zsűri elnöke is volt - bevezetőjében elmondta, hogy a virág és növénykedvelő, kertészkedő emberek megosszák egymást között a tapasztalataikat. Az elnök hozzátette: a zsűri nehéz helyzetben volt, mert gyönyörű kertek, balkonok születtek a különböző kategóriákban.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen idén is számos díjat osztottak ki.

Az intézmény katagóriában a Bánfalvi Óvoda, Kőszegi úti tagóvodája az első, második a Trefort Téri Óvoda Dózsa György Utcai Tagóvoda lett. Vállakozásoknál Szalai András, András Pince végzett az első helyen, a második és harmadik helyen a görbehalmi Bányász Múzeum, Szigeti Sándor munkája, valamint a Bianco Panzio, Ágoston Sándort dícséri.

Szigeti Sándor a Görbehalmi Bányászati Múzeum virágai között
Szigeti Sándor a Görbehalmi Bányászati Múzeum virágai között
fotó: Leczovics Zsolt
Görbehalom
Görbehalom
fotó: Leczovics Zsolt

Lakóközösségeknél első a Madisztó - Lakóközösség, Lehner Veronika vezetésével Brennbergbányáról, Illetve Koncz Bálintné a Faraktár utcából, valamint Alloga Krisztina a Fűzfa sorról.

Erkély, terasz, balkon kategóriában az alábbi soproni lakosok nyertek: elsőként Horváth Sándor Vasvári Pál utca, Sebők Miklósné Lackner Kristóf utca és Mentes Katalin Póda Endre utcából.

Horváth Sándor az Erkély, terasz, balkon kategóriában nyert
Horváth Sándor az Erkély, terasz, balkon kategóriában nyert
fotó: Leczovics Zsolt
Vasvári Pál utca
Vasvári Pál utca
fotó: Leczovics Zsolt

Családi házaknál első helyezett lett Németh Istvánné Tarló sorról, Reinhofferné Németh Klára a Mező utcából és Almási Lászlóné a Talján utcából.

Különdíj átadására is sor került, itt a díjazott Balogh Judit lett.


fotó: Griechisch Tamás

Az átadás után Barcza Attila az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke is megköszönte a résztvevőknek, hogy sokat tettek a városért és időt, energiát nem sajnálva hozzájárultak Sopron szépítéséhez, mely turisztikai szempontból is fontos.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek