| 2020. január. 31. | 1 perc olvasás

Átadták a XV. Hűség Napi Borverseny díjait

A nevezett 131 mintából 15 bor érdemelt ki aranyérmet a decemberi XV. Hűség Napi Borversenyen, melynek hivatalos eredményhirdetését csütörtökön este tartották. A borászok által készített tételek magas minőségben készültek, állapította meg a zsűri az év végi verseny alkalmával.


fotó: Griechisch Tamás

A Hűség Napi Borvidéki Borversenyt a hagyományoknak megfelelően még decemberben bonyolították le. Akkor a 131 tételből álló borsorban 43 borkészítő nedűjét kóstolták a bírák. Az év utolsó nagy borversenye fontos állomás, mivel a turizmus egyik erőssége a bor, melyekből már a 2019-ben készültek kerültek a poharakba.

A díjátadón elhangzott: mindig egy mérföldkő ez a megmérettetés, hiszen az legújabb boraikkal jelentkeznek a borosgazdák. December közepe pedig az az időszak, amikor az újboroknál már érzékelhető a minőség.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és Sopron Városa által rendezett eseményen átadták az okleveleket és a kategóriagyőztes borászoknak a serlegeket.

A vörösborok közül Iváncsics Zoltán Shiraza lett a győztes. Ezen a kategórián belül a kékfrankos borok külön versenyeztek: az első helyen Tóth Jenő kékfrankosa végzett, mely Sopron város különdíját is kiérdemelte. Az elismerést Stöckert Tamás önkormányzati képviselő adta át a borásznak.

Stöckert Tamás és Tóth Jenő
Stöckert Tamás és Tóth Jenő
fotó: Griechisch Tamás

A fehér fajták közül a Lővér Pince chardonnay-a lett az első, a rozék közül pedig a Vincellér MPS Kft. első gólya zwigelt rozéja érte el a legtöbb pontot.

A díjátadást követően lehetősége nyílt a borászoknak a tapasztalatcserére, amit egy jóízű vacsora elfogyasztása és a nyertes tételek kóstolása követett.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek