| 2021. december. 1. | 3 perc olvasás

Átadták az Árpád utcai parkolóházat

Rákossy Balázs államtitkár, a városvezetés, országgyűlési képviselők, tisztségviselők jelenlétében adták át az Árpád utcai parkolóházat szerdán. A fejlesztés kormányzati támogatásból, önkormányzati forrásokkal kiegészítve valósulhatott meg a soproni polgárok kérésére. A közlekedők már december 1-jén 15 órától birtokba vehetik a létesítményt.

Az új modern, minden igényt kielégítő, ötszintes parkolóháznak köszönhetően jelentős mértékben bővül a parkokolóhelyek száma a belvárosban. Számszerűen összesen 235 db gépkocsi, 26 db motorkerékpár és 10 db kerékpár férőhelyét biztosítja a parkolóház, melynek közvetlen környezetében 36 db felszíni parkolót, valamint új közlekedő- és zöldfelületeket is kialakítottak, hozzájárulva ezáltal a környék megújulásához is.


fotó: Griechisch Tamás

„Az Árpád utcai parkolóház mintegy 3 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósult meg. A parkolón kívül zöld felülettel és új közösségi térrel is gazdagodik Sopron. Ennek a beruházásnak köszönhetően jelentős mértékben bővül a parkolóhelyek száma a belvárosban. Ennek az új 2000 négyzetméter alapterületű parkolóháznak köszönhetően Sopron élhetőbbé válik. A projekt kivitelezése és megtervezése során a soproni polgárok érdekeire kiemelt figyelmet fordítottunk. Az új parkolóház illeszkedik a várostervezésnek abba a koncepciójába, mely csillapított forgalmú övezetek létrehozásával, új parkolóházakkal, parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést a városban. Sopron az ország egyik legélhetőbb városa. Az intézmények, a közterek, valamint a közlekedési infrastruktúra is folyamatosan fejlődik. Ezek a fejlesztések javítják az itt lakók életminőségét. A magyar kormány támogatja a vállalkozásokat, a helyi közösségeket, az önkormányzatokat, és a családokat" – hangsúlyozta Rákossy Balázs államtitkár. 


fotó: Griechisch Tamás

„Az Árpád utcai parkolóház fontos mérföldkő a belváros parkolási gondjainak enyhítésében. Az új létesítmény a környék rendezettségét is javítja, a megnövekedett parkolóhelyek száma pedig a helyi vállalkozásoknak is segítséget jelent. Az új parkolóház a soproni emberek szorgalmának, a magyar kormány támogatásának, valamint a korábbi és a jelenlegi városvezetés munkájának köszönhetően valósult meg. Köszönet a kivitelezőknek és a munkásoknak, hogy a tervek valósággá válhattak. Sopronban és térségében számtalan fejlesztés valósult meg az elmúlt tíz évben melyek javítják az itt élők biztonságérzetét és lehetőséget adnak arra, hogy gyermekeink korszerű környezetben nevelkedhessenek és sportolhassanak” - hangsúlyozta Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője.


fotó: Griechisch Tamás

Az átadó ünnepségen dr. Farkas Ciprián kiemelte: Sopron rendkívüli időszakát éli.

"Ne feledjük, egy évszázada, 1921. december 14-én vette kezdetét a népszavazás Sopronban, amikor a soproniak és a környékbeli települések polgárai, miután kiküzdötték a népszavazás lehetőségét, büszkén álltak ki a magyar hazához való tartozás mellett a referendumon, és adtak ezzel hitet, erőt, reményt Magyarországnak akkor, amikor annak talán a legnagyobb szüksége volt rá. Azonban ahogy idestova egy évszázada, úgy mostanság is nagy dolgok történnek Sopronban. Megvalósult a belváros rekonstrukciója, a Várkerület felújítása, és újraszenteltük a Szent Mihály-templomot. Megvalósult a Lenck-villa felújítása, nyáron átadtuk az új uszodát, és az M85 – ös gyorsforgalmi autóút újabb szakasza is hamarosan elkészül. Jó ütemben haladnak a Múzeumnegyed kivitelezési munkálatai, valamint a Rendészeti Integrált Központ és a Fertő-part fejlesztése. A mai napon a vadonatúj parkolóházat is átadtuk. Mindenekelőtt köszönet illeti a soproni embereket a szorgalmuk és kitartó munkájuk miatt, hiszen nélkülük mindez nem valósulhatott volna meg. Köszönjük a magyar kormánynak a támogatást, a jelenlegi és korábbi országgyűlési képviselők áldozatos munkáját, személyesen elődömnek és a korábbi városvezetésnek mindazt, amit ennek a fejlődésnek az eléréséért megtettek." – tette hozzá Sopron polgármestere. 


fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepélyes átadón részt vettek dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselők, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint önkormányzati képviselők, tisztségviselők.

Az új parkolóház üzemeltetési feladatait a Sopron Holding látja el a jövőben. A parkolóházban hétfőtől vasárnapig a nappali tarifa (8 és 18 óra között) bruttó 480 Ft/óra, az éjszakai tarifa (18 és 8 óra között) minden megkezdett óra után bruttó 250 forint lesz. A parkolásért készpénzzel és bankkártyával is lehetőség van fizetni. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek