| 2023. március. 13. | 1 perc olvasás

Átadták az ingyenes LED-izzókat a soproni háztartásoknak

Sopron városa az energiaválság idején is támogatja a soproni családokat. Ennek jegyében az önkormányzat a CYEB-bel együttműködésben lakossági LED-csereprogramot hirdetett meg a tavalyi évben, melyre mintegy 1000 soproni háztartás regisztrált.

Dr. Farkas Ciprián polgármester hétfőn személyesen is jelen volt a LED-csereprogram keretében átadok csomagok alkalmával. Mint fogalmazott, a város az energiaválság idején is igyekszik lehetőségekhez mérten támogatni a soproni családokat. A LED-csereprogram célja az energiatakarékosság, melynek révén energiát és pénzt spórolhatnak meg a háztartások.

fotó: Griechisch Tamás

A programot Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB hirdette meg a lakosság számára. A programra 2022. december 31-ig regisztrálhattak a soproniak, a jelentkezés során csak a villanyszámlára és a lakcímkártyára volt szükség.

fotó: Griechisch Tamás

A LED-izzók sokkal korszerűbbek a hagyományos égőknél, kisebb az energiafelhasználásuk, akár 10 éves élettartamuk is lehet, emellett pedig egyenletesebb fényforrást biztosítanak. Hosszú távon jelentősebb előnyökkel jár az ilyen égők használata, most pedig a csereprogramnak köszönhetően 1000 soproni háztartás vehetett át mintegy 15 ezer darab izzót ingyenesen.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek