| 2019. szeptember. 19. | 2 perc olvasás

Átadták az SC Sopron utánpótlásképző központját

Csütörtökön ünnepélyesen átadták az Ágfalvi úti sportpályán az SC Sopron új öltözőépületét és a létesítmény felújított lelátóját. Az öltözőépületben 6 db csapatöltöző, edzői és játékvezetői öltöző, gondnoki iroda és szertár, konditerem és rehabilitációs helyiségek segítik a megfelelő szakmai munkát.

Magyarország Kormánya az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról szóló 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozatában, mérlegelést nem igénylő támogatási döntésével vissza nem térítendő forrást biztosított az SC Sopronnak, amelynek keretében egy kétszintes, 600 nm-es öltözőépület került kialakításra, valamint a füves pálya mellett található régi lelátó is megújult.

Az öltözőépületben 6 db csapatöltöző, edzői és játékvezetői öltöző, gondnoki iroda és szertár, konditerem és rehabilitációs helyiségek segítik a megfelelő szakmai munkát, valamint a mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérből megközelíthető WC blokk is kialakításra került, továbbá az SC Sopron klubirodája is itt található. Kulturált kikapcsolódási és szurkolási lehetőséget biztosít a hamarosan nyíló sportbüfé, valamint a füves pálya mellett található, felújított és székekkel ellátott, 350 férőhelyes lelátó.

Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke kiemelte, hogy az épületben az SC Sopron végre otthonra talált. Külön köszöntötte az SC Sopron jelenlévő, egykori elnökeit, és kiemelte, hogy egy sportklub múltja nem csak hagyomány, amelyet ápolni kell, hanem egyben kötelezettség is, hogy folyamatosan fejlődjünk!

Az ünnepség az SC Sopron valamennyi utánpótláskorú labdarúgója, de a klub férfi és női felnőtt labdarúgói részvételével zajlott, hangsúlyozva azt, hogy az új épület a teljes, közel 600 főt számláló SC Sopron család otthonául szolgál. 

- U15-ös korosztályban játszik a gyermekem, aki öt éves kora óta az SC Sopron tagja – mesélte a Sopronmédia érdeklődésére Baumgartnerné Árki Éva. - Nagyon jó képzést kapnak itt a srácok, képzett edzőkkel dolgozhatnak egy gyönyörű környezetben-tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

Sipos Jenő, az MLSZ sajtószóvivője a szövetség nevében gratulált a sikeres beruházáshoz, és kiemelte, hogy a létesítmények fejlesztése a labdarúgó szövetség fejlesztési tervének egyik központi része.

– Nagyon régóta váratott magára ez a fejlesztés és nagyon örülünk neki, hogy elkészülhetett ez a központ. - emelte ki dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - Sopronban is a legtöbb gyerek futballozni szeretne, ezért szükség volt arra, hogy kulturált körülmények között tudjanak a fiatalok öltözni és minden olyan kiegészítő tevékenységet elvégezni, ami a pályán kívül zajlik és szükséges a labdarúgáshoz. A városi tanácsnok hangsúlyozta, hogy Sopronban számos olyan fejlesztésre és beruházásra került sor, amely a soproni lakosság egészségének megőrzését szolgálja.


fotó: Griechisch Tamás

Az öltözőépületet Horváth Imre városplébános áldotta meg, és beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport egyetemes nyelve túllép a határokon, nyelveken, a faji, vallási vagy ideológiai különbségeken, és képes összekötni embereket. 

Az eseményen részt vett többek között Dr. Simon István alpolgármester, Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője és több önkormányzati képviselő is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: SC. Sopron

Legnépszerűbb cikkek