| 2020. június. 3. | 1 perc olvasás

Átadták az új kutyafuttatót a Jerevánon

Átadták az új kutyafuttatót a Jereván lakótelepen szerdán, amely lakossági igény alapján készült el mintegy két hónap alatt, ahol kulturált keretek között sétáltathatják kedvenceiket gazdáik. A kutyafuttatót padokkal szerelték fel és egy murvás parkolót is kialakítottak.

Az önkormányzat azért döntött a terület kialakítása mellett, mert a Jereván lakótelepen is sokan tartanak kutyát, az ott élők régóta szeretettek volna egy helyet, ahol nagyon kulturált keretek között sétáltathatják házi kedvenceiket – mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester.

A futtató két részre bontott, negyvenszer nyolcvan méteres, így kutyusokat osztott módon lehet sétáltatni. Bárki nyugodtan igénybe veheti. Kialakítása során szakemberekkel együtt jártuk be, hogy a mérete megfelelő legyen, de ne vegyünk el sok részt a parkosított zöldterületből. „Úgy gondolom, hogy ez a 3200 négyzetméteres osztott kutyafuttató méreteiben pont megfelelő” – mondta az alpolgármester.

Magas Ádám önkormányzati képviselő, Tóth Éva a településrészi önkormányzat elnöke és Csiszár Szabolcs alpolgármester
Magas Ádám önkormányzati képviselő, Tóth Éva a településrészi önkormányzat elnöke és Csiszár Szabolcs alpolgármester
Sopron Média

A kutyafuttatóban elhelyeztek padokat és az állatok piszkának tárolására alkalmas kukákat is. Használatának vannak bizonyos szabályai, például a területre kizárólag veszettség ellen beoltott, egészséges ebbel lehet belépni és csak kutyát lehet bevinni.

A bruttó 14 millió forintból kialakított kutyafuttató átadóján részt vett Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke és Magas Ádám önkormányzati képviselő is. A terület mellett kialakítottak egy parkolót is, hogy akik autóval érkeznek, könnyedén találhassanak maguknak helyet.

Legnépszerűbb cikkek