| 2021. február. 6. | 2 perc olvasás

Átadták az új Plébániát Kópházán

Szombat délelőtt adták át az új Római Katolikus Plébániát Kópházán. A jeles alkalomból megrendezett ünnepi szentmisét dr. Veres András megyéspüspök celebrálta. A Plébánia felszentelésén és átadásán részt vett dr. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete és Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője.


fotó: Griechisch Tamás

52 millió forintból épült meg az új Római Katolikus Plébánia Kópházán. A projekt részeként a Győri Egyházmegye 10 millió forintos pályázatot nyert el a Magyar Kormány által meghirdetett Magyar Falu Program keretében. A régi Plébánia a jövőben idősek otthonaként fog működni.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője bejelentette, hogy tegnap aláírták azt a hivatalos dokumentumot, melynek köszönhetően 50 millió forintos kormányzati támogatás érkezik a Nakovich Mihály Általános Iskola felújítására. Ebből az összegből a tető és a tornaterem fejlesztése is megvalósul, a kisebb felújítási munkálatok mellett. Barcza Attila kiemelte: Fontos, hogy a felnövekvő generációknak a lehető legjobb lehetőségeket biztosítsuk.


fotó: Griechisch Tamás

Egy vállalkozó, megvásárolta a régi Plébánia épületét, melynek összegét az új Plébánia építésére fordítottuk. Az Önkormányzati, egyházi és magántulajdonban lévő telkek összevonását követően került sor a tervek kidolgozására. Reméljük, hogy a most átadott Plébánia egyfajta  Zarándokközpont lesz, mely a hívek lelki feltöltődését szolgálja –mondta Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere. 


fotó: Griechisch Tamás

 

Dr. Mladen Andrlić, örömét fejezte ki, hogy ezekben a nehéz időkben is összefognak az emberek, továbbá megköszönte a rengeteg segítséget, amit a magyar emberek nyújtottak a Horvátországi földrengés károsultjainak. Remélhetőleg a nyáron már nem lesz ilyen szükséghelyzet és együtt élvezhetjük a közös munka gyümölcsét –tette hozzá a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete. 


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Veres András, megyéspüspök elmondta: A templom és a pap jelenléte minden település életében meghatározó szerepet tölt be. Az új Plébánia a jövőben a  hívők közösségi életének fontos helyszíne lesz.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek