| 2023. október. 20. | 2 perc olvasás

Átadták az új soproni inkubátorházat

Az új inkubátorház lehetőséget nyújt a helyi vállalkozások fejlődésére, valamint induló vállalkozók feltörésére új, korszerű környezetben. A fejlesztés erősíti Sopron gazdaságát, mely a városvezetés kiemelt célja. Az új inkubátorházban már több soproni vállalkozás is megkezdte működését.

Pénteken adták át a kormányzati támogatásból megépült új inkubátorházat, mely az Innovációs és Technológiai Centrum (ITC) területén, az M85 gyorsforgalmi út Sopron-Kelet csomópontja közelében helyezkedik el.

fotó:Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy a városvezetés egyik legfontosabb célja a helyi gazdaság és a soproni vállalkozások erősítése. Ezt a célt szolgálja az új inkubátorház és az újonnan létesülő ipari park területe is. A polgármester hozzátette, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út megépítésével városunk nemcsak az országos gyorsforgalmi úthálózatba, de az ország gazdasági vérkeringésébe is újra becsatlakozott, így Sopron egyre vonzóbb célponttá válik a gazdasági élet számára, ami a város hosszú távú fejlődését garantálja.

Az átadó ünnepségen dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, illetve az önkormányzati képviselők mellett Barcza Attila országgyűlési képviselő, továbbá dr. Fodor Tamás, Sopron korábbi polgármestere is részt vett. A sajtó képviselői pedig egy bejárás keretében tekinthették meg az új épületet, amelyben már több vállalkozás is megkezdte működését.

fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztés kapcsán fontos szempont volt, hogy a modern épület kialakítása és üzemeltetése a környezettudatosság és az energiahatékonyság jegyében történjen. Az épület fűtési és hűtési hőenergiáját hőszivattyúk biztosítják, az áramellátást pedig napelemrendszer támogatja.

Magas Ádám, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta: "Az ingatlan teher- és személygépjárművel egyaránt jól megközelíthető, számos parkolóhely áll a bérlők, az itt dolgozók és az épületbe érkező vendégek rendelkezésére."

A közös kivitelezési munkálatokat a FÉSZ Zrt. és a Stettin Hungaria Kft. 2023 márciusában fejezte be, mellyel egyidőben Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az irodák és műhelyek bérbevételére vonatkozó pályázati felhívásokat is megjelentette. Az eddig beérkezett pályázatok alapján 5 vállalkozás számára 5 iroda és 6 darab műhely bérbeadása történt meg. Pályázatok benyújtására továbbra is van lehetőség, melynek feltételei mindenki számára elérhetőek a város honlapján.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek