| 2017. szeptember. 18. | 1 perc olvasás

Átadták Bánfalvi Óvoda felújított épületét!

Három óvoda felújítási munkái fejeződtek be Sopronban. Hétfőn a 78 millió forintos kormányzati támogatásból megújult Bánfalvi Óvodát adták át a gyermekeknek és a pedagógusoknak.

A megújult épületet Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester a képviselő testület több tagjával együtt adta át hétfőn. Dr. Simon István az eseményen elmondta, hogy a kormányzat jelentős forrást fordít az iskolák, óvodák, bölcsődék fejlesztésére. E beruházások sorában valósulhatott meg a Bánfalvi Óvoda épületének a felújítása is.

Dr. Simon István hozzátette: a soproni gyerekek szerencsések az ellátási és elhelyezési körülményeket illetően, köszönhetően a komoly szaktudással rendelkező szakembereknek, akik a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán is elsajátíthatják a tudást.


fotó: Griechisch Tamás

Mágel Ágost a körzet önkormányzati képviselője beszédében köszöntötte az itt dolgozó szakembereket, megköszönve a kormánynak, az önkormányzatnak, hogy biztos körülményeket nyújtanak az óvodásoknak, szülőknek a mostani fejlesztések által. 

Dr. Horváth Ivánné óvodavezető megköszönte a városnak, a kivitelezőknek azt a lehetőséget, mellyel az óvoda megújulhatott.

Az átadó végén óvodások rövid műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Az épületfejlesztések célja az óvodai ellátás minőségének további javítása. Így energetikai felújítás, szükséges akadálymentesítés is megvalósult a munkálatok során. Most a Bánfalvi Óvoda hátsó panelépületének az átadására került sor, így az intézmény gyakorlatilag megújult teljes egészében. A megújult panelépületben 4 csoport található, ahova 100 kisgyermek jár.  

A kivitelezés összköltsége 78 millió forint volt, a Hermann Alice Óvoda, valamint a Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájával együtt ez az összeg mintegy 260 millió  forint volt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek