| 2023. április. 13. | 2 perc olvasás

Átadták Harkán az új, 28 férőhelyes bölcsődét

Elkészült Harka legújabb köznevelési intézménye, így az iskola és óvoda mellett már a legkisebb korosztály is csodálatos, új környezetben tartózkodhat, míg a szülők vissza tudnak állni a munkába.

Több mint 250 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg Harka községben az új bölcsőde.

Fotó: Griechisch Tamás

Duschanek Péter, Harka polgármestere kiemelte: "Ez egy két csoportszobával működő, összesen 28 gyermek befogadására alkalmas épület, mely a legkorszerűbb hőszivattyús fűtési rendszerrel, a legmodernebb szigeteléssel és nyílászárókkal rendelkezik. A csoportszobák gyerekbarát felszereléssel vannak ellátva, ahol a gyerekek jól érezhetik magukat. Emellett egy minden igényt kielégítő melegítő konyha is található az épületben, ami lehetővé teszi az étkeztetés minőségi ellátását is."

Fotó: Griechisch Tamás

A családbarát, munkába állást segítő intézmény létesítésével a községben és a település vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatási helyzete, életminősége javul, a szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez, így évtizedes távlatban is biztosítják a munkaerő utánpótlását.

Fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: "A gyermek a legfontosabb kincs a család életében. Harkán, egy fejlődő településen egy teljesen új bölcsődét tudtunk átadni. Az épület nagyon szép lett, nagyon jó minőségben készült. Itt a gyerekek megtalálhatják azt a környezetet, ahol a legjobban tudnak fejlődni. A szülők is vissza tudnak térni mielőbb a munkaerőpiacra.

Harkán sikerült az új bölcsit felépíteni, az óvodát bővíteni és felújítani az iskolát teljes mértékben, amihez egy új sportcsarnokot is építettünk. Az elmúlt három évben, nagyon nagy lépést tettünk a település infrastrukturális fejlődése érdekében."
Fotó: Griechisch Tamás

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat elnöke elmondta: "Nagyon fontos döntési szerepbe került a vármegyei önkormányzat, hisz helyben döntöttünk arról, hogy milyen fejlesztéseket támogassunk. Az országgyűlési képviselőkkel egyeztetve meg tudtuk határozni azokat a legfontosabb célkitűzéseket, amikre a településeknek szükségük van. Az oktatási és gyermeknevelési intézmények nagyon hangsúlyos szerepet töltöttek be a vármegyei keret szétosztásában, hiszen nagy hiány volt a településeken ezekből az intézményekből. A bölcsődei nevelés ellátási formája inkább csak a nagyvárosokban volt jellemző, most viszont megteremtettük a lehetőségét, hogy mindenhol, ahol erre igény volt, létre tudtunk hozni új bölcsődéket. Ezzel most már a települések egyharmadán elérhető ez a szolgáltatás. Most már a kistelepülésen élőknek sem kell választaniuk a családalapítás és a munka között, hisz a gazdaságnak munkaerőre van szüksége, és minden egyes bölcsődei férőhely visszajuttat egy édesanyát a munkaerőpiacra.

A gyermeknevelési intézmények fontosak abból a szempontból, hogy bátrabban merjenek családot alapítani itt, Harkán is. Több mint 10 milliárd forintból a nagyvárosokon, Sopronon és Győrön kívül több mint 1000 férőhelyet hoztunk létre, most már szinte mindenhol elérhető a bölcsődei ellátás."
Fotó: Griechisch Tamás

Az új intézményt az egyházi felekezetek képviselői is megáldották.

Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: bölcsőde

Legnépszerűbb cikkek