| 2017. április. 3. | 1 perc olvasás

Átmeneti üzemmód a távfűtésben

Tavasszal az átmeneti időszakban a szolgáltatást az időjárásnak megfelelően szakaszosan biztosítják Sopronban a reggeli illetve az esti órákban.

A fűtési időszak az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időszak.  A Távhőszolgáltató a városi szintű szolgáltatást akkor köteles megszüntetni, ha a külső levegő napi átlaghőmérséklete egy napon át 14°C, vagy 3 napon át 12°C fölé emelkedik.

Tavasszal az átmeneti időszakban a szolgáltatást az időjárásnak megfelelően szakaszosan biztosítják városunkban, a reggeli illetve az esti órákban.  A délelőtti és a kora délutáni órákban a hőközpontokban levő szabályzásautomatikusan leállítja a fűtést, ha a külső hőmérséklet 17 °C fölé emelkedik.

A fűtés indítását és leállítását a közös képviselő a fentiektől eltérő időpontban és időjárási körülményektől eltérve is írásban igényelheti. Ebben az esetben a Távhőszolgáltatónak kötelessége az egy hőközponthoz tartozó érdekelt lakóközösségek jóváhagyása esetén a lehetséges legrövidebb időn belül a közös képviselő megrendelését teljesíteni.

Címkék: távfűtés

Legnépszerűbb cikkek