| 2022. december. 29. | 1 perc olvasás

Átszaladni az úton veszélyes!

Ismét gyalogos sérült meg egy közúti közlekedési balesetben.

Egy 66 éves helyi férfi gyalogosan közlekedett Kapuváron, a Szent István király úton 2022. december 27-én 13 óra 40 perc körül. Haladása során szabálytalanul és körültekintés nélkül az úttestre szaladt, amikor egy neki jobbról, szabályosan közlekedő, 59 éves kapuvári nő által vezetett személygépkocsinak futott neki. A kapuvári férfi először az autó motorháztetejére, majd a járdára esett. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben és jó látási viszonyok között egyaránt.
  • Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat!
  • A járművezetők a belátható útszakasznak megfelelően válasszák meg a sebességüket, fontos, hogy szükség esetén meg tudjanak állni!
  • A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét, azonban figyelni kell arra, hogy ez a távolság az esős, ködös, párás időben jelentősen lecsökkenhet.

 …hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: police.hu

Legnépszerűbb cikkek