| 2022. szeptember. 21. | 1 perc olvasás

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

2022. július elejével sor került a Sopron Bank ügyfélállományának átruházására. A Sopron Bank megszűnt, korábbi ügyfelei a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfeleivé váltak, a Sopron Bank fiókhálózata pedig beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.

A MagNet Bank sikeresen végrehajtotta a 2021. végével birtokába került Sopron Bank ügyfeleinek saját rendszereibe történő migrálását. A több hónapos, feszített munkavégzés eredményeképp 2022. második felétől a MagNet Bank fiókhálózata a Sopron Bank fiókhálózatával bővült.
- Mondhatjuk, hogy Magyarországon erre talán nem volt példa, hogy ekkora projektet ilyen rövid idő alatt csinált meg egy bank. Az engedélyt az átvételre február 15-én kaptuk meg, és július 4-én már az új banki szoftverekkel, MagNet Bankként nyitottunk ki. Ez kevesebb, mint 5 hónapos időintervallum, amely során kétszáz ember dolgozott egy 350 lépésből álló folyamaton. A migráció mintegy 90 órán át futott – részletezte Takács Gábor, a Magnet Bank vállalati központ vezetője.

Az ügyfelek 2022. június 30-ig jogosultak voltak az állományátruházással érintett szerződéseket díjmentesen írásban felmondani. Aki ezt nem tette meg, automatikusan a MagNet Bank ügyfelévé vált. - Az ügyfelek hitelei, szánlavezetése probléma nélkül átkerült a MagNet Bank portfóliójába, amennyiben nem mondta fel a szerződését. A fő irányvonalunk az volt, hogy az ügyfelek nem járhatnak rosszabbul, tehát nem fizetnek többet, mint a Sopron Banknál – tette hozzá.Az állomány sikeres átvételének köszönhetően olyan régiókba is eljuthat az értékalapú, társadalmilag is felelős bankolás, ahol eddig erre nem volt lehetőség.

Címkék: bank

Legnépszerűbb cikkek