| 2021. július. 28. | 1 perc olvasás

Augusztus 2-án nyit az Erdő Háza a Muckon

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot és Vadasparkot a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával hozták létre azzal a céllal, hogy bemutassák az erdei ökoszisztéma értékeit. A létesítmény augusztus 2-án, hétfőn 9:00-kor nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató vadaspark oktatási célok megvalósulását is szolgálja a közel két hektáros területen. A látogatóközpont tükrözi a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. jelmondatát: “Oktatással a természet oldalán”.

A főépület termei interaktív eszközökkel felszereltek, amelyek az erdei életközösséget részleteiben szemléltető kiállítással együtt, felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak. A hatalmas édesvízi akváriumok egyike a büféből is jól látható. A büfé fedett teraszát a vadasparkkal fahíd-sétány kapcsolja össze, amelyről kényelmesen megismerhetők a vadaspark állatai, mint a dám és gímszarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók és számos apróvadfaj.

A Soproni-hegység Muck (522 m) magaslata a várostól DNy-i irányban helyezkedik el. A Károly-magaslati parkolótól közúton (3 km) és több turistaúton is elérhető.
GPS: 47.64978, 16.52695
 

Legnépszerűbb cikkek