| 2021. augusztus. 26. | 1 perc olvasás

Augusztusban is elismerték a legjobb tűzoltókat

A nyár utolsó hónapjában is elismerést vehettek át a korábban kiemelkedő teljesítményt nyújtó tűzoltók. A katasztrófavédelmi igazgatók havi értekezlete alkalmából több kerek évfordulós és születésnapi ajándéktárgyat is átvehettek az érintettek, a korábban megszokott módon, a szolgálati helyükön.

Július 26-án szabadnapjukat töltő tűzoltók mentettek: egyikük egy parkoló autó mellett fekvő eszméletlen emberre lett figyelmes, akinek sem légzése, sem pulzusa nem volt, ezért a kolléga azonnal megkezdte a mellkaskompressziót. Időközben egy másik szabadnapos tűzoltó is a helyszínre érkezett, a mentők kiérkezéséig ketten folytatták az újraélesztést. A sikeres beavatkozást követően a férfi keringése és légzése is helyreállt, a mentők stabil állapotban szállították kórházba. Hősies helytállása elismeréseként a főigazgató elismerésben részesítette Gaszner Balázs tűzoltó törzsőrmestert, a kapuvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság, illetve Göcs Kornél Zoltán tűzoltó zászlóst, a csornai katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltóját.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat adott át Kéri Lehel tűzoltó századosnak, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának és Regényi Győző Antal tűzoltó alezredesnek, a soproni katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének.

Borítókép; Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem  

Legnépszerűbb cikkek