| 2021. március. 24. | 1 perc olvasás

Ausztria – Bejelentették a korlátozásokat Burgenlandban, Bécsben és Alsó-Ausztriában

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter a bécsi, az alsó-ausztriai és a burgenlandi tartományfőnökökkel szerda este bejelentette, hogy a három kelet-ausztriai tartományban milyen korlátozásokat vezetnek be a meredeken emelkedő koronavírus-fertőzöttség miatt.

Április 1-től 24 órás kijárási tilalom lép életbe, nem lehet nyilvános istentiszteleten részt venni. A kereskedelmi egységek és üzletek zárva tartanak, de a mindennapi fogyasztási cikkeket kínáló üzletek (élelmiszerüzletek és gyógyszertárak) nyitva lehetnek (a fodrászok, masszázsszalonok, műkörmösök nem nyithatnak ki).

A munkahelyeken hetente egy alkalommal kell tesztelni a munkavállalókat, ha nem home office-ban dolgoznak, az ingázóknak pedig hetente két alkalommal kell tesztet készíteniük, emellett a határon is szigorúbban fogják a tesztek eredményét és érvényességi idejét figyelni.

Beltéren, az irodákban is kötelező lesz viselni FFP2-es típusú maszkot, kivéve, ha valaki egyedül dolgozik.

Április 1. és 6. között kizárólag a napi szükségletű termékeket lehet megvásárolni.

Az oktatásban a húsvéti szünetet követően egy hét távoktatás lesz, majd a diákokat szakaszosan engedik vissza az iskolákba. A pedagógusokat és az iskolásokat is tesztelni fogják előtte.

A kórházak, gyógyintézetek csak akkor fogadhatnak páciensenként 3-6 látogatót és kísérőt (a korábbi rendelkezés szerinti 6-8 fő helyett), ha a látogatóknak a 48 óránál nem régebbi SARS-CoV-2 antigén-tesztjük, vagy a 72 óránál nem régebbi PCR-tesztjük eredménye negatív.

A kutyák állatjóléti előírásoknak megfelelő szabadban történő képzése a rendezvények megtartására vonatkozó korlátozások alól kivételt képez.

Borítókép: Sopron Média archív

Legnépszerűbb cikkek