| 2020. április. 6. | 1 perc olvasás

Ausztria fokozatosan enyhít a korlátozásokon

Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn bejelentette, hogy az országban a jövő héten enyhíthetnek a teljes körű korlátozásokon: húsvét után újra kinyithatnak a 400 négyzetméteresnél kisebb boltok , majd május 1-jétől megnyit minden üzlet, fodrászat és bevásárlóközpont is.

Ausztriában már szombaton és vasárnap is magasabb volt az új gyógyultak száma, mint az új koronavírus fertőzötteké. Ennek kapcsán léphet életbe némi enyhítés az intézkedésekben, de van, ami továbbra is tilos lesz, sőt új szigorítást is bevezetnek. Az országban eddig több mint 12000 pozitív vírustesztet végeztek. Jelenleg 8325-en betegek, a járványban több mint kétszázan vesztették életüket. 

A tervek szerint a szállodák és éttermek legkorábban május közepétől nyithatják ki kapuikat, de erről végleges döntés április végén várható. Legalább június végéig azonban biztos nem tartanak még nagyobb rendezvényeket, és az iskolák is biztosan zárva maradnak május közepéig. A kijárási korlátozásokat április végéig meghosszabbították.

Április 6-ától minden szupermarketben kötelező viselni a maszkokat, jövő hétfőtől pedig minden üzletben és a tömegközlekedési eszközökön is kötelezővé teszik a használatukat. 

Borítókép: ORF.at

Legnépszerűbb cikkek