| 2021. május. 18. | 1 perc olvasás

Ausztria szerdától lazít a beutazás feltételein

Május 19-től, szerdától nincs karantén-kötelezettség az Ausztriába való beutazáskor. A karantén helyett kötelező az oltási igazolás, vagy egy érvényes negatív teszt, vagy gyógyultságról való igazolás felmutatása, valamint a beutazóknak regisztrációval kell rendelkezniük. Aki ezek közül (3G-szabály) egyikkel sem rendelkezik, a beutazást követő 24 órában teszteltetnie kell magát.

Az orosz oltás kivételével minden oltás elfogadott, jelentette az Osztrák Egészségügyi Minisztérium. „Számos országban csökken a fertőzések száma, ezáltal országunk lazíthat a beutazási korlátozásokon“, jelentette ki Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter.

Országok, amelyekre a 3G-szabály (getestet, geimpft, genesen) vonatkozik:
Andorráról, Ausztráliából, Belgiumból, Bulgáriából, Csehországból, Dániából, Dél-Koreából, Észtországból, Finnországból, Franciaországból, Görögországból, Írországból, Izlandról, Izraelből, Lengyelországból, Lettországból, Lichtensteinből, Luxemburgból, Magyarországról, Máltáról, Monacoból, Németországból, Norvégiából, Olaszországból, Portugáliából, Romániából, San Marinoból, Spanyolországból, Svájcból, Szingapúrból, Szlovákiából, Szlovéniából, Új-Zélandról és Vatikánból.
Az oltási igazolásnak/gyógyultsági igazolásnak/ tesztnek német vagy angol nyelvűnek kell lennie, a védettségi kártya NEM elfogadott.

Az ingázók számára is változást hoz a szerda, a Mehrsprachige Beratung oldal információi szerint visszatér a 7 napig érvényes teszt, minden ingázó, aki még nem kapott oltást, illetve nincs orvosi igazolása arról, hogy átesett a betegségen, továbbra is teszttel tud beutazni, de már nem 72 óráig, hanem újra 7 napig érvényes PCR- vagy antigénteszt szükséges a határátlépéshez.        

Legnépszerűbb cikkek