| 2020. március. 15. | 1 perc olvasás

Ausztria - További korlátozások lépnek életbe!

A kormány újabb jelentős szigorításokat vezet be az új koronavírus elleni küzdelemben – jelentette be Sebastian Kurz kancellár a parlament ülésén március 15-én délelőtt. A cél a szociális kontaktusok visszaszorítása és a logisztikai fennakadások megelőzése.

A rendelkezések nyomán gyülekezési tilalom lép életbe, és tovább korlátozzák a mozgás szabadságát a közterületeken: bezárják a sportpályákat, a játszótereket, és az egyéb nyilvános közösségi tereket. Március 17-től a vendéglők, lokálok sem nyithatnak ki – közölte a kormányfő. Az élelmiszer-ellátást a boltok és a házhoz szállító szolgálatok biztosítják majd.

Sebastian Kurz bejelentette azt is, hogy mozgósítják az önkéntes tartalékosokat. Meghosszabbítják a polgári szolgálatosok szolgálati idejét, és behívják az elmúlt 5 évben polgári szolgálatot teljesített fiatalokat is.

A kancellár szerint erre azért van szükség, hogy a logisztikában és az ápolási szférában esetleg fellépő fennakadásokat megelőzzék.

További utazási korlátozások

Bővül azon országok köre is, amelyekből a továbbiakban nem lehet beutazni Ausztriába. Nagy-Britanniából, Hollandiából, Oroszországból és Ukrajnából sem fogadnak mostantól utasszállító repülőgépeket az osztrák repterek.

Kurz: „Maradjanak otthon!“

A kancellár a parlament vasárnapi ülésén megismételte felhívását Ausztria polgárainak: „Maradjanak otthon!“ Azt mondta: továbbra is a minimumra kell korlátozni a szociális kapcsolatokat, és azt kérte: mindenki csak a vele együtt élőkkel érintkezzen.

Aki mégis elhagyja otthonát, csak halaszthatatlan munkaügyben, alapvető élelmiszer vagy gyógyszer beszerzése okán tegye meg, vagy azért, hogy segítsen más, rászoruló embereknek.

 

Borítókép: Illusztráció Forrás: Internet

Legnépszerűbb cikkek