| 2019. szeptember. 13. | 1 perc olvasás

Automata defibrillátort vásárolt a Soproni Tigrisek SE

Újabb életmentő készülék szolgálja Sopronban, hogy kivédjék a váratlan szívhalált! A defibrillátort a Soproni Tigrisek Sportegyesület vásárolta a „Sport a mi szenvedélyünk” című pályázat keretében, és a Belvárosi Sportcsarnokban áll a bajbajutottak és az életmentők rendelkezésére.

A defibrillátor egy kisebb táskányi készülék, amely alkalmas elektromos sokk leadására, és ezzel a szívkamra-fibrilláció, a hirtelen szívhalál leggyakoribb okának megszüntetésére. Egy ilyen készüléket helyeztek el pénteken a Csengery utcában, a BECSA Sportegyesület recepciójánál. Az átadón Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke köszönte meg azt a pályázati forrást, amelynek részeként több hónapon átívelő programsorozatot tudtak szervezni és be tudták szerezni a mintegy 600 ezer forintos defibrillátort is. 

Az eseményen a fiatal sportolóknak a Soproni Mentőállomás vezetője, Bujtás József mutatta be a szakszerű újraélesztés menetét.  

Csiszár Szabolcs sportfelügyelő szerint a sport és a mozgás fontos tényező, hogy egészségesek legyünk. Ennek ellenére bárkinél beállhat a hirtelen szívhalál, amikor elengedhetetlen a gyors segítség. Fontos, hogy már a gyerekek is tisztában legyenek azzal, hogy mi a teendő az újraélesztéskor.  Köszönet illeti a Tigirseket, hogy egy defibrillátort vásároltak, ami nemcsak a sportolóknak, hanem minden bajbajutottnak a rendelkezésére áll.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek