| 2017. május. 18. | 1 perc olvasás

Az 1% felajánlásokból segített a Soproni Erzsébet Oktató Kórházért Alapítvány

Az alapítványi segítségnek köszönhetően a Sebészeti Osztály szakrendelésén egy Fit4 Surgery rádiófrekvenciás kés és koagulátor üzembe helyezésére került sor, új technológiát alkalmazva a szövetek metszéséhez és koagulálásához.

Magánszemélyként az idén is dönthetünk úgy május 22-ig, hogy a megfizetett adónk 1%-át felajánljuk egy regisztrált civil szervezetnek. A személyi jövedelemadó 1% felajánlása az adóbevallás elkészítésekor fontos, nagy segítséget jelent a civil szervezetek, így a kórházért működő Alapítvány számára is. Az elmúlt évben több mint 3,8 millió forint érkezett az 1%-os felajánlásokból a Soproni Erzsébet Oktató Kórházért Alapítvány javára, így több osztály tevékenysége bővülhetett új, modern eszközökkel. Az Alapítvány kuratóriuma nevében, dr. Komornoki László elnök mondott köszönetet a felajánlóknak.

Az alapítványi segítségnek köszönhetően a Sebészeti Osztály szakrendelésén egy Fit4 Surgery rádiófrekvenciás kés és koagulátor üzembe helyezésére került sor, új technológiát alkalmazva a szövetek metszéséhez és koagulálásához. A készülék precíz, szövetkímélő vágást, a digitális vezérlésnek köszönhetően pedig minden pillanatban megbízható működést eredményez. A készülék beszerzéséért, valamint az alapítványi finanszírozásban megvalósuló izotóp detektáló készülék javításáért dr. Fürtös András, a Sebészet Osztály főorvosa mondott köszönetet.

A Központi Műtőblokkban lévő, a vértelenítő mandzsettához csatlakoztatható új reduktor beszerzésével segítette az Alapítvány a traumatológiai betegellátást. Dr. Sztancs György, Traumatológiai Osztályvezető főorvos hangsúlyozta, hogy az eszközbeszerzésért az alapítványon túl, minden felajánlást tett magánszemélyt köszönet illeti.

Dr. Kulcsár Dániel urológiai osztályvezető főorvos az új két endoszkópos optikát mutatta be a jelenlévőknek, és köszönte meg az osztály nevében az eszközök beszerzését.

A Soproni Gyógyközpont képviseletében dr. Tóth László mb. orvosigazgató fejezte ki köszönetét az Alapítványnak és az 1%-ot felajánló magánszemélyeknek.

Dr. Komornoki László kuratóriumi elnök a kitűzött célok megvalósításához valamennyi soproni és környékbeli segítő szándékú ember támogatását megköszönte, mellyel ismét több mint 3 millió forint értékű műszerbeszerzést valósíthatott meg az Alapítvány.

Mint fogalmazott: a kórház szolgáltatásait előbb-utóbb valamennyien igénybe vesszük valamilyen formában, a szolgáltatási színvonal fejlesztése tehát valamennyiünk közös ügye, melyhez az 1%-os felajánlások nagy segítséget jelentenek. A felajánlásokat a következő bankszámlaszámra vagy adószámra várják:

Bankszámlaszám: 17600011-00004530-00200004 

Adószám: 18980749-1-08

Legnépszerűbb cikkek