Az állatoké lesz a főszerep Sopronban

Lénárd, másként Leonárd a kora középkor egyik leghíresebb, legnépszerűbb szentje: állatok orvosa, a lovak, kovácsok, pásztorok védőszentje. Október 2-án a Szent István parkban az állatoké lesz a főszerep Sopronban: kisállat-simogatóval, ökocsiga-játszóházzal, és lovaglással is várják az érdeklődőket.

1885-ben a Lénárd (Lénárt)-kereszt a Kurucdomb alján állt, melynek nyomán a környéket ekkor még Lénárt-hegynek nevezték. A soproni vásárokat itt a domb aljában tartották, ahol külön vásártere volt a szarvasmarháknak (Marhavásártér) és a lovaknak (Lóvásár-tér). Közelükben alakult ki a Fapiac is.

Október 2-án 14:00 és 17:00 óra között igazi vásári hangulatban lehet része a soproniaknak. A programsorozat során a Soproni Kutyasulival, a Soproni Madármentők Alapítvánnyal és a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesülettel is találkozhatnak a résztvevők. A Vadon Lovasklub jóvoltából lovaglásra is lehetőség nyílik, míg a Zooland Díszállatkereskedés a terráriumkészítés fortélyaiba avatja be a résztvevőket. Az eseményen Locsmándi Anita és Guinness-rekorder kutyusa, Susy, valamint Süle Ádám díszműkovács is bemutatkozik.

Az eseményen az állatvédő egyesületek és szervezetek támogatására is lehetőség nyílik! 


Fotó: Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

Borítókép; Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület 

Legnépszerűbb cikkek