| 2020. április. 6. | 2 perc olvasás

Az állatvédők támogatására is összefognak a soproniak!

Az új típusú koronavírus-járvány a soproni állatvédők életét is megnehezíti. A kilástalan helyzet és a hirtelen fellépő anyagi bizonytalanság miatt az önkéntesek több támogatásra szorulnak - például azért, mert egyes állattartók az előbb említett okokból kifolyólag szeretnének megszabadulni kedvencüktől, akár drasztikus módszerekkel is. Ugyan Sopronban és környékén sokan támogatják a helyi állatvédőket, ebben a helyzetben a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületnek is folyamatos, sokrétű mecénálásra van szüksége - cikkünkből megismerheti az aktuális helyzet részleteit és azt is, hogy miképpen segíthet hatékonyan a szervezetnek!

A jelenlegi helyzet sajnos az állatvédő szervezeteket sem kíméli - szögezte le Tölli-Molnár Beáta, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület elnöke. - Nem tudjuk, hogy mit hoz a holnap, így fel kell készülnünk arra, hogy ez az állapot hosszú ideig fog tartani. Az állatvédők csak a civilekre számíthatnak. Most mindenki nehéz helyzetben van, így a támogatóink is. Sokak anyagi biztonsága megingott, többen elvesztették az állásukat, ezért lecsökkentek a beérkező adományok - fejtette ki.

Az elnöktől megtudtuk: próbál mindenki tartalékolni, hogy akár hónapokig is megfelelően el tudja látni a gondozásában lévő védenceket. - Jelenleg 27 állatról gondoskodunk, akiket kötelességünk ellátni. Köztük több olyan is van, aki gazdásíthatatlan, az ő gondozásukat életük végéig vállaltuk. Nem menhelyet üzemeltetünk, otthonainkban helyezzük el védenceinket. Fontos szempont mindig, hogy be tudjuk-e illeszteni a falkába az állatot, illetve van létszám limit is - hangsúlyozta az állatvédő.

- Mi állatvédők arra tettük fel az életünket, hogy segítsünk a bajba jutott kedvenceken. Jelenleg is dolgozunk, lehetőségeink szerint segítünk - világított rá Tölli-Molnár Beáta. - Már most is sokan izgulnak, miből látják majd el az állatot. Több olyan történetet tudnánk mesélni, amikor egyesek az „egyszerűbb” utat választják, vagyis lemondanak kedvencükről rossz esetben elaltattatják vagy “megoldják” a problémát - részletezte a szomorú tendenciát Tölli-Molnár Beáta.
 


archívum

Az elnök kiemelte: ők megpróbálnak felkészülni a helyzet komolyságára. Számítanak sok megkeresésre, esetleges kórházi kezelés vagy elhalálozás esetén is. - Mint minden hasonló szervezet, mi is a támogatóinkra vagyunk utalva - szögezte le. - Szeretném kérni a soproni és környékbeli állatvédőket, hogy ne feledkezzenek meg az otthontalan kedvencekről. Ha van lehetőségük, kérem vállaljanak ideiglenes felügyeletet. Az állatvédők örülnek legalább közepes minőségű táp vagy konzerv adománynak, a szerencsésebb sorsú kutyák, vagy cicusok már nem használt holmijainak, de macskaalomnak és pénzbeli juttatásnak is - fejtette ki.

Az egyesületet azonban nem hagyják magukra még ezekben a vészterhes időkben sem a soproni és környékbeli állatvédők: a szervezet április 4-én posztolta, hogy egy hatalmas összegű állatorvosi számlájuk kifizetésének megkönnyítésére 363.000 forintot gyűjtöttek össze támogatóik! Az ilyen adományoknak köszönhetően rengeteg állatnak tudnak szakszerűen segíteni a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület önkéntesei.

Borítókép:  illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek